Centraal Costa Rica (hoogland)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Costa Rica (hoogland) image

Centraal Costa Rica (hoogland)

Centraal Costa Rica (hoogland)
Costa Rica
BiancaRamon

Thee freak doet de koffie ronde in Costa Rica.

Na ons avontuur in Tortuguero Nationaal Park zijn we terug gegaan naar San Jose om daar onze huurauto op te halen. Tegelijk ook maar een nieuwe sim kaart voor mijn telefoon aangeschaft want mijn eigen werkt hier niet. We hebben een Jimmy jeep gehuurd die we dus ook constant liefkozend onze Jimmy noemen. Alles achterin de auto and we are ready to go!

Even wennen aan het rij gedrag en op naar vulkaan Irazu. Prachtige rit door de bergen waar veel landbouw is. Eigenlijk zijn we iets te laat vertrokken om de vulkaan helemaal goed te zien want na tienen schijnt hij verborgen te zijn in de wolken. Maarja niet geschoten is altijd mis en ook dit keer blijkt dit de enige juiste instelling. We kwamen pas om twaalf uur aan maar hebben toch nog ruim een kwartier kunnen genieten van het mooie vulkaan meer. Hierna namen de wolken inderdaad bezit van de vulkaan en viel er niets meer te zien.

Via Paraiso zijn we de koffie route gaan rijden. Een prachtige rit door de bergen waar alleen maar koffieplantages zijn. Interresant om te zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat bij een plantage. Het ruikt heerlijk maar...ik hou het maar gewoon bij mijn thee verslaving. Wij verbleven in het dorp Orosi in een niet al te fris hotel maar wel goedkoop! Vanuit dit dorp kan je de koffie route per auto of per fiets rijden.

In deze omgeving en in dit dorp had ik het gevoel nog een echt authentiek stukje Costa Rica gevonden te hebben. Het dorp Orosi is een dorp waar je graag wat langer blijft hangen. (als je in iedergeval een fatsoenlijk hotel heb) Het is er rustig en je komt er weinig andere touristen tegen. Je komt makkelijk in contact met de lokale bevolking. Vooral in de plaatselijke kroeg waar het bier spotgoedkoop is, je al snel met iedereen zit te praten, waar een blind paard geen schade kan lopen en waar bij het afhaal loket een rij staat voor het menu van de dag: rijst met bonen en kip.

Ook hebben we hier het Tapanti-Macizo Cerro de la Muerte Nationale park bezocht. Een must voor vogel liefhebbers en wandelaars! Niet veel bezocht maar zeker de moeite waard, alleen de rit er naar toe al Spectaculair! Mooi ook omdat de wandelroutes goed aangegeven zijn en je ze dus zelf kan lopen. Hou wel rekening met regen, glibberen en glijden. Kortom heerlijk avontuurlijk!

Iedereen bedankt voor de felicitaties. Ik ga er een mooie dag van maken! Ingrid Prins.....jij ook van harte en heel veel plezier en gezondheid!