Centraal Costa Rica (hoogland)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Birdwatching in San Gerardo de Dota

Centraal Costa Rica (hoogland),
Costa Rica


San Gerardo de Dota ligt op 2600 meter hoogte in een nevelwoud. De ideale habitat voor de Resplendent Quetzal, voor mij de mooiste vogel die ik ooit gezien heb. Bijzonder is dat je in San Gerardo het hele jaar de kans hebt om de quetzal te zien.

Naast de Quetzal komen er nog vele andere vogels voor, zo'n 150 soorten, dus dit is de ideale plek voor een vogeltour.

We verbleven 2 nachten in San Gerardo. De eerste ochtend vroeg uit de veren. Van 6 tot 8 am gingen we onder begeleiding van een gids (Carlos) de quetzal spotten. Dit werd een privetourtje.
Er zijn een aantal plekken waar quetzals vaker gespot worden. Ja, wat een geluk we zagen 2 keer een quetzal vrouwtje. Moeilijk te fotograferen zonder een supertelelens, dus hiervan geen foto.
Grappig was dat Carlos (die zooo vaak een quetzal ziet) de toeristen fotografeerde die zich verdrongen om een glimp van de quetzal op te vangen.

Dag 2 wederom een vogeltour. Carlos was weer onze gids. Nu waren we samen met een te leuk Belgische stel. Dan vooral de man die was helemaal vogelgek, zo enthousiast. Amai, hij vond alles schoon :-)
In zijn enthousiasme viel hij bijna in de rivier omdat hij zo graag een vogel wilde zien.

We hebben tijdens deze tour veel vogels gezien vooral verschillende soorten kolibries. Een gids is echt aan te raden. Zo wist hij ons te wijzen op een nestje van een kolibrie met ieniminie kolibrietjes, die zouden we anders echt niet gezien hebben.

Amai, moedertje natuur heeft veel schoons gemaakt....de enthousiaste Belg is ons nog het meest bij gebleven.