Costa Rica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Costa Rica image

Natte voeten halen

Costa Rica
Noord en Midden Amerika
ASchonis

Natte voeten halen

Een keer gaat het door mijn hoofd. Waarom doe ik dit? Maar dat was slechts een seconde, want eigenlijk geniet ik volop van dit avontuur. Ik loop tussen twee reisgenoten in en we houden elkaars hand vast. Het water staat boven mijn schoenen, de snelstromende rivier is wat lastig te doorkruisen. Samen waadden we door het water en bereiken de blubberige overkant. Dat herhalen we vandaag nog een paar keer.

Het is regentijd in Costa Rica en in het meest regenrijke gebied van het land, is het dan ook nu niet droog. Wandelpaden zijn niet alleen blubberig, maar sommige transformeren zich tot een vrij snelstromend riviertje, andere stukken zuigen je schoenen bijna van je voeten. En ondertussen blijft het regenen. Maar koud is het niet, dus zweten in je poncho is het gevolg. Lopend door de regen, met doorweekte schoenen, een bril die af en toe beslaat en wat mopperende reisgenoten krijg ik de slappe lach. Het is vakantie en je loopt in het regenwoud. Dan krijg je 'ultieme' regenwoudervaring. We zien prachtige grote en dikke bomen, verschillende soorten bloemen en planten. De geuren van het bos komen door de regen nog sterker opzetten.

We lopen nu in het, zo zeggen velen, mooiste deel van Costa Rica met kans om veel dieren te zien. Helaas, we zien bij en rondom het rangerstation La Sirena wel wat dieren. Vooral grote spinnen, maar ook komt er een witte neusbeer even kijken, twee toekans zitten in de boom en een mooie hagedis verstopt zich. Niet alleen wij hadden wat last van de regen, maar ook de Kapucijnaapjes en een aantal vogels zien we 'balend' en schuddend in een boom zitten. Ik vermoed dat de tapir een dagje vrij had genomen, want helaas hebben we die gemist. Maar, ach dat is de natuur. Niet te sturen. En maar goed ook!

Na een tweetal mooie wandelingen, want het gebied is echt prachtig in het primaire regenwoud, gaan we terug naar het strand. Hier ligt ons bootje in de branding te wachten.Waar je op de heenweg probeert je kleren nog droog te houden, stap je nu toch al doorweekt zonder moeilijk te doen de boot in. Hup, weer een golf over me heen. De Grote Oceaan kent genoeg stroming en af en toe verraderlijke golven. Als mijn tas maar droog blijft, dan is het goed. We gaan met een 'bumpy' boottocht terug naar de logde. En ja hoor, een voet op ons strand aldaar en het klaart gewoon op. Gelukkig, dan kunnen we de schoenen en kleren te drogen leggen, want oefff....tot aan mijn onderbroek doorweekt. Maar wat een ervaring rijker!

Als je het leuk vindt, kun je mijn 13 minuten durende 'reisfilm' bekijken via de volgende link: http://vimeo.com/76623538

Foto's

73a12.jpg
73a12.jpg
ASchonis