Caymaneilanden image

Caymaneilanden


Reisgids

Caymaneilanden
Noord en Midden Amerika
Robijn

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Caymaneilanden-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

De Caymaneilanden liggen in het Caribisch gebied, tussen Cuba en Jamaica. De eilandengroep bestaat uit Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. Bij zijn ontdekking in 1503 gaf Columbus de eilanden de naam ‘Las Tortugas’ (de schildpadden), vanwege de grote hoeveelheden zeeschildpadden die hij er zag. Wildlife gaat op de Caymaneilanden echter verder dan schildpadden: naast een rijke variatie onder water vind je op het land bijzondere, lokale papagaaien en de zeldzame blauwe leguaan. Op de Caymaneilanden hebben bezoekers alle luxe die ze wensen. De eilanden zijn daarom ideaal voor mensen die van een avontuurlijke reis houden, maar ook graag verwend worden. Dus: trek je meest kleurrijke outfit aan en deins mee op het trage ritme van de reggaemuziek, die het tempo op de eilanden aangeeft.

Van onze community

Stingray Safari
Stingray Safari
Grand Cayman
Kellybaetsen
Excursie snorkelen / zwemmen met 'stingrays'
Excursie snorkelen / zwemmen met 'stingrays'
Caymaneilanden
Robijn
ander gedierte
ander gedierte
Grand Cayman
Ottoline1

Praktisch

 • Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Caymaneilanden:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Caymaneilanden kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Caymaneilandse dollar (KYD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Caymaneilanden – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Caymaneilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Caymaneilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 6 uur vroeger
  De hoofdstad van Caymaneilanden is Georgetown.
  Het oppervlak van Caymaneilanden is 1,5 x Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.