Victoria reisblogs

Victorie – Victoria

jdevaan was er (tot 17 mei 2008) Gepost op 19 jul 105 reacties


Het ziet er naar uit dat we het gered hebben: 8 dagen op zee zonder zeeziek te worden.
Eerlijk is eerlijk, 2x ben ik wel redelijk misselijk geweest. Maar de afleiding van een spetterende jongleursshow, waarbij ik niet teveel moest kijken naar de heftig heen en weer bewegende gordijnen, heeft ervoor gezorgd dat ik het voortreffelijke Italiaanse 5-gangen diner binnen heb weten te houden.
We houden erg van Mexicaans eten en het eten bij Mambo’s was heerlijk, maar wat de specialiteitenrestaurants van het schip betreft, staat het Italiaanse La Cucina met stip op nummer 1.

Gisteren hadden we het voorrecht om de natste plaats van Alaska, Ketchikan, in alle droogte te mogen bekijken en sindsdien zijn de weergoden ons gunstig gestemd. Onze laatste cruisebestemming, Victoria (Canada), bezoeken we dan ook met een heerlijk zonnige temperatuur van meer dan 20 ˚C !!! En dat terwijl we pas na 18.00 uur van boord gaan.

Victoria is een geweldig mooie stad. Het is maar een provincie hoofdstad – dus vergelijk het maar met ’s Hertogenbosch – maar heeft de allure van Londen.
Lieflijke straten met prachtige Victoriaanse houten huizen, verzorgde bloemrijke tuinen (groot verschil met de Amerikanen, die er vaak een zootje van maken), een oergezellige Fishermans warff en een sfeervolle binnenstad met leuke terrasjes en veel straatartiesten.
Vanuit de mooie grote binnenhaven kijk je uit op het Empress hotel, waar je in typisch Victoriaanse grandeur van een high tea kunt genieten en kijk je aan de andere kant naar het majestueuze parlementsgebouw.
Voor het British Columbia museum staat de trots van de klokken-gieterij ‘Petit en Fritsen’ uit het Brabantse Aarle Rixtel: “de zingende toren”, een carillon dat door de hier wonende Nederlandse gemeen-schap aan de stad is geschonken ter ere van het 100-jarige bestaan van Canada in 1967.

Inmiddels loopt het al tegen elven en knip ik de laatste foto van het met meer dan 110.000 lampjes verlichtte parlementsgebouw. Ons ook prachtig verlicht schip vertrekt om 0.00 uur voor de laatste zeemijlen naar Seattle. Als we wakker worden ligt het schip alweer stil in de haven.
Dat wordt mijn laatste heerlijke, naar wens gemaakte, gevulde omelet. Ons laatste scheepsbuffet van onze eerste, maar wellicht niet laatste cruise. Dit smaakt naar meer!

jdevaan Positie 580 (520 p.) Lid sinds 30-11-2009 Foto's en tips: 555 Blogs: 45 Fans: 15
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Oog in oog met gloeiend hete lava in Volcano National Park
0 8
Gepost op 05 december
Verenigde Staten Hawaï
A home away from home
0 5
Gepost op 28 november
Canada Rocky Mountains
India versus Nepal
0 7
Gepost op 18 november
India Madhya Pradesh

Reacties bij deze blog

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Ik ben ook niet van de cruises, maar vond het weer erg leuk om te lezen!

pbroek

Door: pbroek • Geplaatst op

Jacqueline,Het is goed om toch je beschrijving van deze cruise te lezen,je hebt het mooi omschreven,krijg er meteen zin in !En dat specialiteiten restaurant geloof ik graag, op de Maasdam hadden wij de Pinacle,om je in de watten te leggen.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wat leuk omtelezen dat je Victoria hebt aangedaan met je cruise zijn wij ook geweest toen we een rondreis Canada deden is goed bevallen begrijp ik.
Heb ooit samen met een vriendin een Middelandse zee cuise gedaan vond het super leuk en onze buren doen ieder jaar een cruise.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Heb je al eerder een cruise gedaan? Wij hadden zelf altijd een vooroordeel van cruises maken, maar dat bleek helemaal fout te zijn. We hebben een aantal jaren geleden een cruise in de caribean gemaakt en het was erg mooi (alleen de Amerikanen waren wat minder....).
Maar het is inderdaad wel anders reizen, wel heerlijk relaxed!!! Ik kan me dus voorstellen dat je het prima naar je zin hebt!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel erg leuk om te lezen! Ben niet zo van de cruises, maar deze lijkt me wel goed te doen na al je verhalen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.