Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria image

Victoria

Victoria
Canada
Jdevaan

Victorie – Victoria


Het ziet er naar uit dat we het gered hebben: 8 dagen op zee zonder zeeziek te worden.
Eerlijk is eerlijk, 2x ben ik wel redelijk misselijk geweest. Maar de afleiding van een spetterende jongleursshow, waarbij ik niet teveel moest kijken naar de heftig heen en weer bewegende gordijnen, heeft ervoor gezorgd dat ik het voortreffelijke Italiaanse 5-gangen diner binnen heb weten te houden.
We houden erg van Mexicaans eten en het eten bij Mambo’s was heerlijk, maar wat de specialiteitenrestaurants van het schip betreft, staat het Italiaanse La Cucina met stip op nummer 1.

Gisteren hadden we het voorrecht om de natste plaats van Alaska, Ketchikan, in alle droogte te mogen bekijken en sindsdien zijn de weergoden ons gunstig gestemd. Onze laatste cruisebestemming, Victoria (Canada), bezoeken we dan ook met een heerlijk zonnige temperatuur van meer dan 20 ˚C !!! En dat terwijl we pas na 18.00 uur van boord gaan.

Victoria is een geweldig mooie stad. Het is maar een provincie hoofdstad – dus vergelijk het maar met ’s Hertogenbosch – maar heeft de allure van Londen.
Lieflijke straten met prachtige Victoriaanse houten huizen, verzorgde bloemrijke tuinen (groot verschil met de Amerikanen, die er vaak een zootje van maken), een oergezellige Fishermans warff en een sfeervolle binnenstad met leuke terrasjes en veel straatartiesten.
Vanuit de mooie grote binnenhaven kijk je uit op het Empress hotel, waar je in typisch Victoriaanse grandeur van een high tea kunt genieten en kijk je aan de andere kant naar het majestueuze parlementsgebouw.
Voor het British Columbia museum staat de trots van de klokken-gieterij ‘Petit en Fritsen’ uit het Brabantse Aarle Rixtel: “de zingende toren”, een carillon dat door de hier wonende Nederlandse gemeen-schap aan de stad is geschonken ter ere van het 100-jarige bestaan van Canada in 1967.

Inmiddels loopt het al tegen elven en knip ik de laatste foto van het met meer dan 110.000 lampjes verlichtte parlementsgebouw. Ons ook prachtig verlicht schip vertrekt om 0.00 uur voor de laatste zeemijlen naar Seattle. Als we wakker worden ligt het schip alweer stil in de haven.
Dat wordt mijn laatste heerlijke, naar wens gemaakte, gevulde omelet. Ons laatste scheepsbuffet van onze eerste, maar wellicht niet laatste cruise. Dit smaakt naar meer!