Vancouver Island reisblogs

Vermoeiende autoreis op Vancouver Island eindigt in een huwelijksaanzoek

Swimmie was er (tot 05 jun 2011) Gepost op 05 jun 110 reacties

Mijn autoroute

In 2006 hebben we met onze huurauto een prachtige rondreis gemaakt door British Colombia en Alberta in Canada en we besloten onze reis af te sluiten op Vancouver Island.
De planning was om te overnachten in Tofino, waar we zouden gaan genieten van de ondergaande zon boven de grote oceaan, de orka's en de ongerepte mooie natuur.
Het avontuur liep echter anders dan verwacht......

Op de eerste reisdag ging namelijk alles mis wat er mis kon gaan. Vanuit de geweldige wereldstad Vancouver misten we door een uitzonderlijke file de ferry naar het eiland, waardoor we erg lang moesten wachten op de uiteindelijk oversteek.
Eenmaal aangekomen op het eiland hadden we een prachtige rit dwars door het eiland voor de boeg, echter door het late tijdstip werd het donkerder en donkerder en dus ook lastiger om de kronkelige weg door het bos geconcentreerd te blijven rijden. Uiteindelijk kwamen we moe, maar inmiddels wel onder de indruk van het natuurschoon op Vancouver Island, aan bij de oostkust. Het enige doel voor die avond was het zoeken naar een slaapplek en een leuk restaurant met uitzicht over de oceaan.

Aangezien wij altijd op de bonnefooi reizen, was er ook ditmaal nog geen overnachting geboekt. Echter, we bleken tijdens een vakantieweekend van de Canadezen op het eiland te zijn. Gelukkig bestaat er op Vancouver Island geen massatoerisme, maar hierdoor zat het geringe aanbod voor overnachtingen helemaal vol.
Vervolgens zijn we de hele avond in het donker het eiland af gaan rijden op zoek naar een slaapplaats, maar alle camp-sites, hotels en hostels zaten volgeboekt.
De frustraties liepen op in de auto en ik begon mij steeds meer af te vragen waarom mijn altijd zo ontspannen vriendje nu zo verschrikkelijk gestrest was.
Een fikse ruzie in de auto volgde, waarna we besloten om ons tentje 'illegaal' aan de rand van een bos neer te zetten.
Toen we net de eerste haring de grond in wilden slaan, bleek dit echter een onverstandig idee. Niemand minder dan een grote, zwarte beer kwam nieuwsgierig op ons af. Zo geruisloos mogelijk zijn wij de auto in gestapt en hebben met de het hart in ons keel gewacht totdat dit gevreesde dier zijn weg vervolgde.

In het kleine vissersdorpje Ucluelet werden onze gebeden dan toch eindelijk verhoord en vonden wij de allerlaatste kamer in een klein motel. Moe en hongerig bedacht ik mij dat ik niets anders wilde dan eten, maar mijn lief had het idee om nog even naar het strand te gaan. Wat een verschrikkelijk idee, ik had honger, wilde alleen maar eten en helemaal niet naar het strand! Chagrijnig en mokkend ben ik toch maar even mee gegaan. Toen we bij aankomst even op de rotsen gingen zitten om bij te komen van de reis, bleek al snel waarom ik zo'n geïrriteerde en gefrustreerde reisgenoot had vandaag. Alles liep voor zijn ogen mis, terwijl juist deze dag perfect moest worden. Op dat verlaten strand, met de Grote Oceaan en de walvissen voor ons, eindige deze dag namelijk in een totaal onverwacht huwelijksaanzoek...Uiteraard werd zijn vraag beantwoord met een volmondig JA en hebben we dit in gevierd het plaatselijke visrestaurantje. Inmiddels zijn we alweer bijna 4 jaar getrouwd, maar het verhaal van het bijzondere huwelijksaanzoek op Vancouver Island in Canada blijven we nog vaak vertellen!


Swimmie Positie 25493 (0 p.) Lid sinds 20-04-2011 Foto's en tips: 1 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Huurauto bij een campsite in Canada
blogfoto nr. 2
Waarschuwing voor beren op Vancouver Island
blogfoto nr. 3
Whale watching bij Ucluelet, Vancouver Island
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.