Vancouver image

Vancouver


Reviews

Vancouver
Canada
Willy

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Canada Vancouver
Hansdewildt was hier 31 Aug 2016
Als we het over gratis bezienswaardigheden hebben, dan moet je de bibliotheek van Vancouver bezoeken. Het gebouw van deze openbare bibliotheek is een echt pareltje. In 1990 schreef de stad een wedstrijd uit voor het ontwerp van een nieuw bibliotheekgebouw. Het meest gedurfde ontwerp kwam van architect Moshe Safdie en het was ook de publieksfavoriet. De bouw begon in 1993 en in 1995 was alles af. Het gebouw lijkt erg veel op een moderne versie van een Romeins colloseum. Eigenlijk gaat het niet om één gebouw, maar om een complex, gelegen op de Public Libray Square. Het complex bevat verder nog een overheidsgebouw, winkels, restaurantjes en een ondergrondse parking. Het is zeker de moeite waard om dit prachtige gebouw te bezoeken.
Stad
 • mooie architectuur
 • interessant gebouw
 • gratis
 • iets buiten het centrum
Review geplaatst op 2018-08-07
9
Canada Vancouver
Baatjes was hier 30 Jun 2018
Wanneer je net als wij maar één volle dag hebt in Vancouver moet je keuzes maken: wat ga je bekijken en wat niet. De gastheer van onze B&B gaf aan dat we de zeemuur in Stanley Park vooral moesten wandelen en dat we dan zo naar het stadscentrum konden lopen. Goed idee. Alleen de zeemuur is 8,8 km lang en als je dan ook nog hier en daar wilt rondkijken, wordt het wel een erg lange tocht. Daarom hebben we fietsen gehuurd, helm op, en gaan. Stanley Park is een mooi groen park waar je echt wel wat tijd kunt doorbrengen. Ook Granville Island is leuk om te bezoeken met zijn overdekte markt. Je kunt gemakkelijk met False Creek Ferry naar dit schiereiland varen. Ook downtown Vancouver is genoeg leuks te zien: de stoomklok is een ware publiekstrekker. Elk kwartier geeft deze klok een riedeltje weg en op het hele uur is het een waar fluitconcert. Ook de Lookout is leuk. Wat prijzig, maar je mag meerdere keren op een dag naar boven.
Stad
 • Gemoedelijke sfeer
 • Mooi park
 • Leuke, compacte binnenstad
 • Redelijk veel bedelaars
Review geplaatst op 2018-07-26
8
Canada Vancouver
Judithspekschoor was hier 30 Apr 2017
Mooie, kleine, overzichtelijke "grote stad" diversiteit maakt het leuk. Heerlijk veilig park. Stad is erg goed te verkennen op de fiets. Klein oud gedeelte. De bekende torens van het zakendistrict. Enorme haven. De oceaan. Een deel dat is ingericht met kunst en restaurantjes, markt enz. En alles binnen 10km. Ook het aquarium vonden wij de moeite waard. Leuk ingericht, veel diversiteit. Klein nadeel: tussen old en China town heeft een hele groot groep daklozen een soort kampement opgericht midden op straat, daar komt het de veiligheid niet ten goede.
Stad
 • Overzichtelijk op de fiets
 • Toplokatie
 • Druk met toeristen
Review geplaatst op 2017-09-16
8
Canada Vancouver
Kburgers1 was hier 30 Jun 2013
Stanley Park is sinds 1888 het stadspark van Vancouver. In het park komen de mensen even tot rust in de natuur. Er is genoeg picknick- en zwemgelegenheid terwijl andere juist actief zijn door te sporten in het park. Als je in Vancouver bent is het leuk om een dagje te gaan fietsen in Stanley Park. Rondom Stanley Park zijn meerdere fietsverhuurbedrijven waar je voor een aantal uur of een dag een fiets kan huren. De round-trip door het park is 9 km. In Stanley Park zijn meerdere bezienswaardigheden die je tijdens je fietstocht kan bezoeken. Zo kan je een kijkje nemen in het Vancouver aquarium. Een stukje verderop van het aquarium vind je een aantal Totempalen bij Brockton Point die een interessant native verhaal vertellen. Om vervolgens door te fietsen en te genieten van het uitzicht op de Lionsgate Bridge vanaf Prospect point. Als je aan het einde van het rondje bij de Lost Lagoon aangekomen bent, een groot meer midden in het park, heb je nog kans op het spotten van wasberen en verschillende soorten vogels. Kortom een park met vele mogelijkheden!
Stad
 • Stadspark
 • Leuke fietsroute
 • Veel bezienswaardigheden in het park
 • Wildlife in het park
 • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-30
10
Canada Vancouver
Leeuwinnetje was hier 30 Jun 2014
Vancouver heeft mij als 'geen stedenmens zijnde' blij verrast. Het is voor ons de eerste grote stad die we buiten Europa bezoeken dus we zijn flink onder de indruk van al die hoge gebouwen. Het vervoer van het vliegveld naar Vancouver is een makkie met de skytrain. Een vriendelijke zwerver helpt ons vervolgens om ons hotel te vinden. Het begin is goed! We waren hier 3 dagen maar kwamen tijd te kort! We zijn het Stanley Park rond gelopen, naar Granville Island & Grouse Mountain geweest & twee keer naar de Look Out Tower (als je overdag gaat mag je 's avonds met hetzelfde kaartje nog een keer naar boven!). Een droom die voor mij uitkwam was een vlucht met een watervliegtuig boven de stad, dat was echt zo geweldig! Naast dit alles kun je er ook nog heerlijk eten, wat wil je nog meer? Hier gaan we zeker nog eens terug komen!
Stad
 • Stanley Park
 • Natuurschoon 'om de hoek'
 • Grouse Mountain
 • Openbaar vervoer
 • Geen
Review geplaatst op 2016-11-08