Vancouver reisblogs

Op zoek naar de X factor van Richmond

kimalderden was er (tot 29 nov 2008) Gepost op 29 jan 090 reacties

Op zoek naar de X factor in Richmond.
Richmond? Doesn’t ring a bell? Dit wordt de place to be tijdens de winterspelen 2010. Een suburb van Greater Vancouver. Nu ben ik nog nooit in Vancouver geweest maar alles wat ik er over lees belooft veel goeds. Vancouver staat bovenaan in de hotlist van de Lonely Planet voor 2009. Een stad aan zee omringt door bergen en slechts 2 uur vanaf een skigebied -waar vanaf november tot mei crispy powdersnow valt- moet een belevenis zijn. Beetje jammer dat mijn eerste kennismaking met Richmond dat gevoel niet oproept. Ons hotel heeft weliswaar zicht op de nieuwe Oval, het walhalla waar onze Sven straks voor de gouden sensatie zal gaan zorgen, maar verder doet het me erg denken aan het industrieterrein van Hoofddorp.

Olympic O-zone
De plannen die Richmond heeft zijn groots. De O-zone wordt de publiekstrekker van de spelen. Deze waterfront promenade langs de Fraser River biedt straks alle ingrediënten voor een mooie Olympische beleving. De Oval is daar een onderdeel van en hopelijk ook het Holland Heineken Huis. Een groot podium en een ijshal mogen niet ontbreken.
Vancouver & Whistler, Golden Combi
Naast downtown Richmond staan tijdens deze inspectiereis natuurlijk ook Vancouver itself en Whistler op het programma. Deze laatste twee maken alles weer goed! De weg van Vancouver naar Whistler is prachtig, zee aan de ene kant en bergen aan de anderkant. Onderweg kom je Squamish tegen, Starbucks stop voor de koffie en ook de plek waar Richard Branson van Virgin het Squamisch Adventure Centre (www.advenurecentre.ca) onlangs heeft geopend. The place to be voor Outdoor junkies!

Whistler, ooit een sleepy village waar wat hippy achtige mensen een kroeg en een skislope runden is nu een waar wintersport walhalla. De 2 bergen, Whistler en Blackomb zijn nu eigendom van een heus bedrijf en deze winter opent de grootste gondel in Noord Amerika tussen beide bergtoppen. De Nita Lake Lodge is onze eerste kennismaking. Bijzonder hotel naast het treinstation geheel in log cabin sfeer, grote haarden, veel hout en overal bijzonder aardige staff. De eerste verse sneeuw is net gevallen en het uitzicht op de witte bergtoppen smaakt naar meer. Helaas geen tijd voor een skirun. Het dorp is rondom 2 pleinen gecentreerd, overal bars, restaurants en shops, precies zoals een wintersport dorp moet zijn. Geen ski liefhebber? Geen probleem, sneeuwscooters, hondensledes, Zip track allemaal voorradig in Whistler!

Downtown
Wat een relaxte stad is Vancouver; even afgezien van homeless community alhier (Vancouverianen zijn ernstig aardig dus ook t.o.v. zwervers, bedelaars en al dies meer). De wijk Yaletown met Hamilton Road -een waar walhalla van hippe restaurants en bars- is ernstig leuk. Een tip is hier het design hotel Opus (www.opushotel.com). Niet te missen is Granville Island. Gelegen onder de Granville Street Bridge met uitzicht op de skyline van Vancouver. De Public market (dagelijks open van 9 tot 19.00 uur) is voor foodies een must see. Healthy food in allerlei vormen, niet vaak zo’n leuke markt gezien! Rondom de markt allerlei galeries, ateliers en restaurants. Doen hier; Sandbar! Restaurant met buitenterras met verwarming en helemaal de juiste sfeer en dito uitzicht, dagelijks de meest heerlijk verse vis op je bord.
Maar er is meer leuk in Vancouver; het fenomeen floatplane. Zowel in downtown als in Richmond hebben de watervliegtuigbedrijfjes een base. Vliegtuigjes uit de 2e wereldoorlog (met dito piloten zou je denken) maar heerlijk retro. Je kunt een sightseeing over land boeken of naar Vancouver Island vliegen (tja, konden wij niet laten lopen). Zeker doen als je ooit de kans krijgt. Vancouver Island is niet zomaar een eiland, het is zeker 3x zo groot als NL en staat bekend om zijn walvis excursies. 100% guarantee dat je ze ziet in de zomer. Nu in november was het regenachtig, niet echt spannend de hoofdstand Victoria, we hebben thee gedronken in het Empress hotel (zeg maar de zus van ons Amstel hotel) en toen weer terug met onze floatplane. De floatplane base in Richmond is ‘wereldberoemd’ in Vancouver vanwege het Flying Beaver cafe en restaurant. Dit cafe ligt min of meer aan een road to nowhere maar is altijd druk. Clamchowder, burgers, nachos en bier. Altijd goed.

Vancouver Canucks
Onderweg terug liet John (onze locale partner) vallen, dat het vanavond wel druk zou zijn in de stad omdat er een ijshockey wedstrijd gespeeld werd. De Vancouver Canucks tegen Colorado… Zeg dat één keer tegen ons, daar willen wij bij zijn natuurlijk. Meteen uitproberen of onze lokale partner een beetje flexi spirit heeft want kaarten alleen te krijgen op de zwarte markt. En jawel, dus zitten wij even later aan een vette burger en in shirt van de Canucks op de tribune. Wat een spektakel zo’n ijshockey wedstrijd. De grootste fan was John zelf (toch niet geheel toevallig dat hij dit eventje even vermeldde tussendoor?)

Nu ik dit in het vliegtuig schrijf en nadenk over de spelen die pas in februari 2010 worden gehouden, weet ik 1 ding zeker; in Vancouver gaan straks de Nederlandse sporters, supporters en sponsoren heel erg genieten. Wat een heerlijke stad!


kimalderden Positie 34341 (0 p.) Lid sinds 29-01-2009 Foto's en tips: 1 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Floatplane Fever
blogfoto nr. 2
Vancouver Canucks, go guys go!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

New friends on the Orient Express
4 0
Gepost op 27 december
Italië Venetië
Bonchi business op Bonaire
3 2
Gepost op 29 januari
Nederlandse Antillen Bonaire

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.