Vancouver reisblogs

Olympische Spelen 2

marscham was er (tot 28 feb 2010) Gepost op 07 apr 102 reacties

De tweede week leek de stad wel iets rustiger. Vooral de mensen met geld kwamen nu nog aangezien de kaarten steeds duurder werder zo dichter naar de finales toe!

Op dinsdag stonden wij er weer klaar voor in het Holland House voor de 10.000m mannen. Kat in 't bakkie dacht iedereen...
Wat een feestje had moeten zijn, werd een grote desillusie, wat een drama!
De sfeer in het HHH was ook compleet omgeslagen, alleen de Canadezen dronken gezellig door.
We zijn toen ook meteen maar vertrokken en in een kroeg de hockeywedstrijd van Canada gaan bekijken. Gelukkig wel een goed resultaat en uiteindelijk toch nog een feestje!

De rest van de week redelijk rustig wat Nederlandse sporters betreft, dus wat meer tijd voor ons om te werken! Die heineken biertjes voelen we wel in de portemonnee! Ook zijn er nog genoeg andere activiteiten in de stad te zien en te doen.

Vrijdag weer met goede hoop naar het schaatsen kijken, de ploegenachtervolging. Maar helaas hadden de Nederlanders de zaakjes weer eens niet op orde.
Even leek het erop dat we die 100ste gouden plak niet zouden halen, maar daar was Sauerbreij! Dat was echt een spectaculaire overwinning, een echte goedmaker en een mooie afsluiting voor Nederland!

Op de laatste dag van de Olympische Spelen werd er nog om het meest begeerde goud gestreden. De hockeyfinale van Canada tegen de VS. Wat een thriller was dat! De uitzinnige vreugde na de winst van Canada was goed te merken op straat! De straten stonden overvol met mensen in rood/wit en maple leafs. Vergelijkbaar met het winnen van een EK of WK finale voor Nederland. Het was echt super om dit van dichtbij mee te maken!

Hierna keerde de rust terug in de stad en werden de meeste venues weer afgebouwd.
Wel zijn hier 2 weken later nog de Paralympics maar daar lijkt toch weinig aandacht voor te zijn!
Het is gelukkig nog druk genoeg zodat ik nog kan blijven werken. Ik heb zelfs Nicolien Sauerbreij nog kunnen feliciteren in de winkel!

De hele Olympische Spelen was een bijzondere ervaring! De verbroedering zoals ze die willen is echt wel aanwezig. Wij zijn zelfs al plannen aan het maken voor Londen 2012, willen nu ook de zomervariant eens meemaken...

marscham Positie 22147 (0 p.) Lid sinds 17-08-2009 Foto's en tips: 2 Blogs: 22 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het Olympische vuur met de populaire Canadeze mittens (wanten).
blogfoto nr. 2
Biertje!! Feestje in het Holland Heineken House!
blogfoto nr. 3
De Nederlandse eindstand na de Olympische Spelen!
blogfoto nr. 4
De rood/witte mensenmassa na het hockey goud!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Mexico, Belize en Guatemala
4 7
Gepost op 16 juli
Mexico Yucatan
Vancouver Island
4 3
Gepost op 24 juni
Canada Vancouver Island
Vancouver, Mount Baker en Whistler
4 3
Gepost op 17 mei
Canada Vancouver

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hey lieve allebei,

Tja, hier is de OS al weer een tijdje geleden maar als ik jullie relaas zo lees dan komt dat gevoel toch wel weer een beetje boven. Het lijkt het me toch wel waanzinning om daar middenin te zitten. En.... dat hebben jullie maar mooi meegemaakt. Kan me voorstellen dat je hier meer van wilt zien.

Liefs mam

Door: • Geplaatst op

hoi globetrotters.

Wat gaaf om alles van zo dicht bij te kunnen mee maken.
Geef jullie geen ongelijk om nu ook de zomerse variant mee te willen maken denk dat er duizenden met jullie dit wil meemaken. Wel lekker dichtbij dan.

Geniet ze. xxx

ginny

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.