Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver image

Olympische Spelen 1

Vancouver
Canada
Marscham

Olympische Spelen 1

Tijdens de maand januari zagen we de stad al langzaam veranderen, overal hekken en tenten voor de Olympische Spelen!

Ook werd er veel werk aangeboden en ik ben begonnen in de official Olympic Superstore. Hier hadden ze 400 mensen voor nodig. Ze vertelden ons al dat ze verwachtten dat de mensen straks buiten in de rij zouden staan. Yeah right dacht ik toen nog...

Langzaam stroomde de stad vol, de eerste atleten waren ook al aangekomen. Zelfs Sven al in de winkel gehad, maar ik de kneus herkende hem eerst zelfs niet!

Op 12 februari barstte de gekte los! Eerst hadden we het Olympisch vuur al de stad binnen zien komen en vervolgens de openingsceremonie met flink wat vuurwerk!

De meeste landen hadden hun eigen paviljoen maar iedereen hoorde je over het Holland Heineken Huis! Een erg populaire plek ook onder de Canadezen, ondanks dat zij vaak uren buiten in de rij moesten wachten! En dat allemaal voor een glaasje bier...

Wij zijn die zaterdag 13 februari meteen naar het HHH gegaan om de mannen 5000 m te kijken. Je keek je ogen uit daar, vol met oranje uitgedoste mensen, hoe gekker hoe beter!
En gelukkig meteen feest, de eerste gouden plak! Wat een gekte!

's Avonds werd Sven gehuldigd met een speech van Erika Terpstra en een "We are the champions" van het publiek!
Daarna nog een heel kort optreden van Marco Borsato. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen, toch leuke snabbel in ruil voor goede wedstrijdkaarten...

De avond ging nog lang door en iedereen natuurlijk in feeststemming, lekkere hoempapa en polonaise!
En eindelijk ook weer heerlijke hollandse happen op! Na 5 maanden smaakte dat kroketje en boerenkool met worst errug goed!

Van te voren leek het bijna nog onmogelijk om aan kaarten te komen voor ook maar iets. Maar langzaam bleek er toch weer wat vrij te komen.
Via een loting in het HHH hebben we nog kaarten kunnen kopen voor het schaatsen vrouwen 500 meter (ja dat was die wedstrijd waar Gerritsen de bocht uitvloog!). Helaas geen oranje op het podium die dag!

Ook nog naar een ijshockey wedstrijd geweest, erg gaaf, veel actie en goede sfeer!
En nog gratis kaartjes voor de vrouwen curling gekregen. Dit was eigenlijk nog verbazingwekkend leuk om te zien!
Als je eenmaal de regels beetje begrijpt is het zelfs best spannend! Ries vond vooral de korte rokjes van de Deense meisjes erg leuk!


Het 2e weekend was natuurlijk ook een gigantisch feest! Het kings & queens nummer met schaatsen gewonnen! De huldiging van Mark Tuitert was echt zo'n kippenvel momentje. De overwinning was toch best onverwacht en hij was
zooo blij! Ook Prins Pils nog gezien, die deed nog een woordje. Guus Meeuwis was die avond net geland maar deed toch meteen een paar nummertjes. Echte gezelligers die brabo's!

Die zondag dus weer goud voor ons landje door Wust. Helaas kreeg het gastland die dag nog een grote klap, door met ijshockey te verliezen van de VS! Echt drama! Canada's grootste doel is om goud met ijshockey te winnen maar vooral ook de VS te verslaan!

Foto's

f1638.jpg
f1638.jpg
Marscham
a9256.jpg
a9256.jpg
Marscham
4de52.jpg
4de52.jpg
Marscham
9fcc8.jpg
9fcc8.jpg
Marscham
a9256.jpg
a9256.jpg
Marscham
9fcc8.jpg
9fcc8.jpg
Marscham