Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver image

Vancouver met kinderen; "one seal, one seal!"

Vancouver
Canada
Saskiahamminga

Vancouver met kinderen; "one seal, one seal!"

Voordat we aan onze rondreis met camper over Vancouver Island beginnen blijven we een paar dagen in Vancouver. Voor ons is het de 4e keer, maar de eerste keer met onze zoon (op dat moment 6 jaar). Verbaasde reacties: "Alweer naar Vancouver?" en "Hoeveel dagen Vancouver? 4? Met een kind?!" 

Na een prima vlucht ("hoeveel films is het vliegen?") komen we aan op Vancouver International Airport. We pakken een taxi naar de stad, waar we een hotel hebben aan de waterkant bij Canada Place. Deze locatie is al een bezienswaardigheid op zich: Canada Place ziet eruit als een schip met witte zeilen, ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1986. Hier leggen enorme cruise-schepen aan, zoals de Holland Amerika Lijn. Vanuit onze hotelkamer kijken we zo op het dek van deze enorme schepen en verbazen ons over de enorme zwembaden en tennisbanen die we zien. Drijvende vakantieparken...Regelmatig lopen we een rondje over de kade en aanschouwen het laden en lossen van de enorme voorraden die zo'n schip op gaan. 

's Avonds lopen we langs de waterkant naar de haven en genieten op de steigers van het prachtige uitzicht op de watervliegtuigjes die af en aan vliegen en de roeivereniging die daar actief is. Af en toe glijdt een zeilboot de haven binnen en mogen we helpen aanleggen. Onder ons zwemmen visjes en zien we grote zeesterren en krabben aan de wand van de kade zitten. Opeens roept zoon: "Oh kijk, een zeehond!" en inderdaad, even verderop laat een zeehondje z'n koppie zien. Een Canadese man kijkt op en vraagt wat zoon ziet. "Mam, wat is een zeehond in het Engels?" "A seal" vertel ik hem. De rest van de dagen in Vancouver horen we onze zoon regelmatig tegen een toevallige voorbijganger roepen: "Look, one seal! One seal!" en druk wijzen. Veel lachende gezichten en duimpjes omhoog. 

We huren fietsen en rijden via de waterkant naar Stanley Park. Stanley Park is een stadspark van 404,9 hectare, omringt door een een 9 kilometer lange dijk, de False Creek Seawall, met een pad om op te fietsen, wandelen of skaten. In het weekend wordt er in het park cricket gespeeld, wat leuk is om vanaf een picknickkleedje op een van de grasvelden te aanschouwen. We komen langs de verzameling totempalen bij Brockton Point. Dit zijn replica's van eerder gevonden totempalen in de omgeving van Vancouver. Zoon vindt ze prachtig. In de palen zijn mythische verhalen gegraveerd van oude Indiaanse stammen en ze zijn kleurig beschilderd. Er rennen eekhoorntjes rond, wat natuurlijk nog veel mooier is. We fietsen verder en bewonderen de skyline van Vancouver. Indrukwekkend om te zien. 

We komen bij een strandje, waar het een drukte van jewelste is en we de fietsen tegen een muurtje aanzetten. Het is heerlijk warm zomerweer en we nemen een duik in zee. 'Baywatch' waakt over het strand en zorgt dat niemand te diep in zee gaat. Opeens hoor ik het weer: "One seal, one seal!" en inderdaad, op nog geen 5 meter afstand kijkt een zeehond ons nieuwsgierig aan. Geweldig! In de verte varen grote vrachtschepen de haven van Vancouver in.

's Avonds eten we in een gezellig restaurantje aan het water, eten verse zeevruchten en genieten van de gezellige sfeer die hier hangt. De volgende dag gaan we de stad in, waar we in het stadscentrum per ongeluk terecht komen op een 'street dance festival'. De coolste gasten met de stoerste kleding dansen de sterren van de hemel. We nemen plaats op de omliggende trappen, bewonderen de 'moves' en klappen onze handen rood. Zoon geniet zichtbaar. 

Als lunch halen we een broodje en eten deze op de steiger in de haven op, terwijl we de vissen onder onze voeten voeren met kruimels. 's Middags gaan we naar het Vancouver Aquarium: een prachtig aquarium waar meer dan 50.000 dieren te bewonderen zijn: kwallen, alle vissen uit British Columbia, zeeotters, dolfijnen, anaconda’s en beluga's. Er wordt veel verteld over het zeeleven en het belang van het behoud hiervan. De winst die wordt gemaakt met de entreekaartjes gaat naar projecten die bijdragen aan behoud van de oceanen. Uren lopen we hier rond, we kijken onze ogen uit. 

Zo vliegen de dagen in Vancouver om en hebben we nog steeds niet alles gezien. Vancouver is een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven, ook met kinderen. Zoals voor zoveel geldt: neem de tijd en plan de dagen niet te vol. Genieten van eekhoorntjes in Stanley Park is al een belevenis op zich. De laatste avond eten we weer aan het water en sluiten we de dag af met de vrolijke kreet: "One seal, one seal", als een zeehondje zijn koppie naast ons terras laat zien en ons gedag lijkt te komen zeggen. Op naar het volgende avontuur op Vancouver Island! Nog steeds zeggen we regelmatig tegen elkaar: "als we dan naar het buitenland 'moeten' verhuizen, dan maar naar Vancouver..."

Foto's

ce8b0.jpg
ce8b0.jpg
Saskiahamminga
7596d.jpg
7596d.jpg
Saskiahamminga
1a022.jpg
1a022.jpg
Saskiahamminga
0d099.jpg
0d099.jpg
Saskiahamminga
4bfd5.jpg
4bfd5.jpg
Saskiahamminga
6c31e.jpg
6c31e.jpg
Saskiahamminga
35df3.jpg
35df3.jpg
Saskiahamminga
06d70.jpg
06d70.jpg
Saskiahamminga
1a022.jpg
1a022.jpg
Saskiahamminga