Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver image

Vancouver, Mount Baker en Whistler

Vancouver
Canada
Marscham

Vancouver, Mount Baker en Whistler

Op 5 maart stonden we klaar op de airport om Martijn & Esther op te halen. Voor ruim 2 weken kwamen ze ons gezelschap houden! Ze hadden geluk want het was lekker zonnig, dus de eerste dag hebben ze meteen blaren na de hele stad rondgelopen te hebben! Ook meteen de pokerfiches weer op tafel gekomen!

Nadat zij een kostbaar shoptripje naar Seattle hadden gemaakt vertrokken we met zijn vieren naar de States.
We hadden een grote porno SUV gehuurd (mannetjes ook weer blij, net kinderen!) en gingen naar Mt. Baker om te skieen. Dit ligt net over de grens in de staat Washington.
We hadden een leuk appartement gehuurd, voorzien van karaokeset, tafelvoetbal, pooltafel en jacuzzie zonder bubbels!
Meteen de Amerikaanse supermarkt leeggekocht met veel, vet en lekkers! (Cinnamon rolls, paaseieren, steaks, bagel & creamcheese...hmmmm...)

De eerste dag stonden we 's ochtends klaar om te gaan. In het dal lag nog helemaal geen sneeuw maar hoe hoger we kwamen vlogen de sneeuwvlokken ons om de oren! Op de piste scheen dit goed te zijn, lekkere verse poedersneeuw, maar minder lekker op de weg!

We hadden allemaal een lesje genomen. Esther priveles voor gevorderden en wij 3en in het kleuterklasje! Gingen allemaal super goed, de een wat harder dan de ander...en 'turtle' als allerlaatste...
Was wel heel leuk en goede lange piste, fijne sneeuw. Helaas was het zicht wel slecht en werd het ook koud.
De laatste afdaling met z'n allen werd er eentje helaas te stoer en ging Ries iets te hard! Gevallen op zijn schouder en verder naar beneden gelopen. Deed wel veel pijn maar gelukkig kon hij 's avonds nog wel mee rummicub-en!

De volgende dag gingen Mart & Es weer de berg op, maar toen sneeuwstormde het zo erg dat ze helaas niet konden skieen! Die dag de omgeving in het dal en dorpje verder verkent.
Hele leuke dagen gehad hier maar helaas minder geskied dan gehoopt. Heb hier mijn pre-historische skies maar gedoneerd aan een skischool die er zijn hek verder mee kon utbreiden!

Verder hebben we nog een middag Pitch&Putt gespeeld in Stanley Park. Bleek geen onontdekt talent van mij, maar was wel leuk. De mannen speelden erg fanatiek! In de stad lekker geluncht op terras aan het water en op Granville Island, goede steaks gegeten bij The Keg.

Ook nog een dagje naar Whistler geweest via de sea to sky highway. Mooie waterval onderweg gezien. Het was nog steeds behoorlijk druk daar ivm Paralympics.
Helaas geen skieen hier voor ons want ligt behoorlijk boven het budget ($100 voor 1 dag skipas!!!!)
Wel zijn we gaan snowtuben, dat is zeg maar van de berg afglijden in een soort donut. Echt lachen en ging nog best hard!

Het was erg gezellig en de tijd die vloog. Helaas moesten we alweer afscheid van ze nemen... Maar veel tijd om ze te missen hadden we niet want met hetzelfde vliegtuig waarmee Martijn & Esther vertrokken, waren Ronnie & Esther net geland!

Foto's

903fb.jpg
903fb.jpg
Marscham
4a91d.jpg
4a91d.jpg
Marscham
e512b.jpg
e512b.jpg
Marscham