Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver image

Vancouver

Vancouver
Canada
Marscham

Vancouver

De eerste weken in Vancouver was het weer precies zoals het daar hoort te zijn: regen, heel veel regen! Waarom gingen we hier ook alweer naartoe? Maar in de weken daarna begon ineens de zon te schijnen en die bleef gelukkig ook schijnen.

De stad is echt mooi als het lekker weer is. Het stadcentrum is omgeven door water, met aan de ene kant een soort boulevard vanwaar de watervliegtuigen vertrekken, en aan de andere kant strandjes, terrasjes en wandelpaden. Ook ligt in het centrum het grote Stanley Park met fiets en wandelpaden.

We hadden een kamer gevonden midden in het centrum, op loopafstand van alle leuke plekken.

Eigenlijk was onze bedoeling om hier veel skilessen te nemen. In de outletshops in Seattle hadden we allebei een skipak gescoord en ik had zelfs via de lokale marktplaats ski's met schoenen gekocht.
Maar na onze eerste les op Grouse Mountain werd al snel duidelijk dat het in de bergen rond Vancouver niet goed ging komen met de sneeuw (De keerzijde van het mooie weer). Zeker niet op de laag gelegen bunnyhill waar wij stonden! Ook bleken mijn "nieuwe" ski's nog ouder te zijn dan ikzelf. Niet echt ideaal voor beginners, oftewel niet vooruit te glijden :-)
Grouse Mountain is wel een ontzettend mooie plek om te skieen, met uitzicht over de hele stad!

Ook zijn we meteen fan geworden van de lokale sport, ijshockey, met de Vancouver Canucks als favoriet!
Deze sport is natuurlijk het best te volgen in een pub met een pint erbij, een "fluitje" kennen ze hier niet hoor! Minstens 3 keer per week spelen deze bikkels en in elke bar, restaurant hangt wel een tv scherm waarop ze zijn te volgen.

Het is hier zowiezo bijna net zo duur om in een kroeg te drinken i.p.v. bier halen in een liquor store, duur dus! Ook de prijzen in de supermarkten zijn hoog, bijna niet de moeite om zelf te koken!
Maar gelukkig veel Aziaten hier, dus veel goedkope en lekkere eettentjes. Sambal bij :-)

We hebben veel door de stad gelopen, door de verschillende wijken.
Het historische Gastown, wat helaas ook erg populair was bij de zwervers. Door Yaletown, vol met yuppen, pubs, restaurantjes en boetiekjes. Naar Granville Island om lekkere verse dingetjes te kopen.

Verder waren we druk met werken en de Olympische Spelen, dus nog weinig gezien en ondernomen. Maar binnenkort komen Martijn & Esther dus kunnen we gezellig samen op pad!

Foto's

081ea.jpg
081ea.jpg
Marscham
4b484.jpg
4b484.jpg
Marscham
ab154.jpg
ab154.jpg
Marscham