Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver image

Olympische Spelen 2

Vancouver
Canada
Marscham

Olympische Spelen 2

De tweede week leek de stad wel iets rustiger. Vooral de mensen met geld kwamen nu nog aangezien de kaarten steeds duurder werder zo dichter naar de finales toe!

Op dinsdag stonden wij er weer klaar voor in het Holland House voor de 10.000m mannen. Kat in 't bakkie dacht iedereen...
Wat een feestje had moeten zijn, werd een grote desillusie, wat een drama!
De sfeer in het HHH was ook compleet omgeslagen, alleen de Canadezen dronken gezellig door.
We zijn toen ook meteen maar vertrokken en in een kroeg de hockeywedstrijd van Canada gaan bekijken. Gelukkig wel een goed resultaat en uiteindelijk toch nog een feestje!

De rest van de week redelijk rustig wat Nederlandse sporters betreft, dus wat meer tijd voor ons om te werken! Die heineken biertjes voelen we wel in de portemonnee! Ook zijn er nog genoeg andere activiteiten in de stad te zien en te doen.

Vrijdag weer met goede hoop naar het schaatsen kijken, de ploegenachtervolging. Maar helaas hadden de Nederlanders de zaakjes weer eens niet op orde.
Even leek het erop dat we die 100ste gouden plak niet zouden halen, maar daar was Sauerbreij! Dat was echt een spectaculaire overwinning, een echte goedmaker en een mooie afsluiting voor Nederland!

Op de laatste dag van de Olympische Spelen werd er nog om het meest begeerde goud gestreden. De hockeyfinale van Canada tegen de VS. Wat een thriller was dat! De uitzinnige vreugde na de winst van Canada was goed te merken op straat! De straten stonden overvol met mensen in rood/wit en maple leafs. Vergelijkbaar met het winnen van een EK of WK finale voor Nederland. Het was echt super om dit van dichtbij mee te maken!

Hierna keerde de rust terug in de stad en werden de meeste venues weer afgebouwd.
Wel zijn hier 2 weken later nog de Paralympics maar daar lijkt toch weinig aandacht voor te zijn!
Het is gelukkig nog druk genoeg zodat ik nog kan blijven werken. Ik heb zelfs Nicolien Sauerbreij nog kunnen feliciteren in de winkel!

De hele Olympische Spelen was een bijzondere ervaring! De verbroedering zoals ze die willen is echt wel aanwezig. Wij zijn zelfs al plannen aan het maken voor Londen 2012, willen nu ook de zomervariant eens meemaken...

Foto's

bec88.jpg
bec88.jpg
Marscham
9bb2d.jpg
9bb2d.jpg
Marscham
9bb2d.jpg
9bb2d.jpg
Marscham
1b09d.jpg
1b09d.jpg
Marscham
1b09d.jpg
1b09d.jpg
Marscham
39f35.jpg
39f35.jpg
Marscham
39f35.jpg
39f35.jpg
Marscham