Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver Island image

Just like Holland?

Vancouver Island
Canada
Arjenenlucas

Just like Holland?

“It is just like Holland!!”, zegt een opgewekte Canadees als we in zijn ‘Dutch Import’ shop ons vergapen aan de hoeveelheden AH ontbijtkoek en Aardappel Anders. Een schap naast ons zingt een oud vrouwtje zacht mee op Andre Hazes….”ik heeeb hier een brief...”

Het weer lijkt inderdaad op een typische lentedag in Nederland. Maar voor de rest gaat de vergelijking mank, toch…? Om ons heen doen de besneeuwde bergen ons toch iets heel anders geloven… Zeer enthousiast praat hij verder over Nederland en vragen wij ons af wat wij hier in hemelsnaam doen. De Dutch Shop, in het gat Coombs aan de oostkust van Vancouver Island, is de grootste in de regio en is daar de enige echte attractie naast een restaurant waar geiten op het dak grazen (!?). We nemen toch maar een foto, en krijgen op de valreep nog het laatste nieuws uit Nederland en de tussenstand van het WK. Dan op weg naar de ferry. We hebben er 2 weken eilandgevoel opzitten.

We hebben voornamelijk tijd doorgebracht aan de westkust van het eiland in het door veel wind en surfers geteisterde Pacific Rim National Park. Resten wit gebleekt driftwood liggen als kunstwerken op Long Beach als resultaat van winterstormen. Vanaf dit machtig mooie strand zien we walvissen even opduiken om weer in de diepte te verdwijnen. Vanuit de branding waait in flarden een onophoudelijke zilte mist op naar het aangrenzende gematigde regenwoud, waar slangen, beren, wolven en poema’s zich schuil houden. En wij kamperen er middenin. De zeelucht doet ons goed.

Just like Holland? Dacht het niet!

Foto's

0d447.jpg
0d447.jpg
Arjenenlucas
b3bf0.jpg
b3bf0.jpg
Arjenenlucas
1a824.jpg
1a824.jpg
Arjenenlucas