Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prachtig Vancouver Island

Vancouver Island,
Canada


Na een geweldige dag op de wateren van Johnstone Strait, varen we vol indrukken terug naar Telegraph Cove. We hebben hier de hele dag met onze Canadese vrienden gevaren, zelf verse zalm gevangen en genoten van het vele wildlife om ons heen. Orca's, walvissen, zeeleeuwen, ze zwommen rond de boot en wij keken met ingehouden adem toe. Wat waanzinnig mooi!
Als we terugvaren aan het einde van de dag, de zee is rustig, wij zijn moe en voldaan van deze prachtige buiten dag, krijgen we als toegift nog een uitgeleide van een groep dolfijnen. Onwaarschijnlijk mooi...
Na een stuk met ons meegezwommen te zijn verdwijnen ze in de verte. Even zien we nog een vin boven water verschijnen, en dan zijn ze verdwenen...

Ter info:
Johnstone Strait is een 110 km (68 mi) lang kanaal, langs de noordoost kust van Vancouver Island in British Columbia. Deze wateren zijn zeer voedselrijk, waardoor je hier veel walvissen en orca's ziet.
Telegraph Cove is een kleine gemeenschap met zo'n 20 inwoners, die vroeger van de visserij leefden. Op dit moment is vooral (eco-) toerisme de belangrijkste inkomstenbron.