Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Inside Passage

Vancouver Island,
Canada


De zeeroute tussen de staten Washington en Alaska, langs de westkust van Canada wordt de Inside Passage genoemd. De route en de wateren waar hij door gaat werden door George Vancouver in kaart gebracht.

Tijdens de Goudkoorts van Klondike werden duizenden mijnwerkers / goudzoekers via deze verbinding naar het noorden gebracht.

Tegenwoordig maakt de Inside Passage deel uit van de Alaska Marine Highway.

Wij hebben het gedeelte vanaf Prince Rupert naar Port Hardy, Vancouver Island met the Inside Passage gedaan.
Een prachtige tocht van 15 uur waarbij we het geluk hadden dat het mooi weer was.

De natuur die je onderweg ziet is prachtig(zie geplaatste foto's), je vaart door fjorden waarbij je af en toe, als je een beetje geluk hebt tenminste, een dolfijn ziet springen.
Je hebt heerlijke stoelen aan boord waarbij je door grote ramen naar buiten kunt kijken en op het buitendek kun je ook een mooie plek vinden om van de natuur en het zonnetje te genieten.

Bij minder weer is er aan boord ook genoeg te doen. Er worden films gedraaid en er zijn winkeltjes. Bij de diverse restaurants kun je ontbijten, lunchen en dineren... op een simpele manier maar het kan ook luxer, net wat je wilt.

's Avonds om 22.30 uur kwamen we aan en we hadden vlakbij de boot een hotelletje gereserveerd, handig om dit van te voren vast te leggen, want de meeste mensen gingen hierheen.

Met deze Ferry willen we de volgende keer vertrekken vanaf Vancouver Island, Port Hardy en dan naar Alaska varen. Ook dit is één van de mogelijkheden.

Meer info kun je vinden op http://www.bcferries.com/ of http://www.akmhs.com/