Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vissen in Campbell River

Vancouver Island,
Canada


Een paar jaar geleden verkenden we met de camper Vancouver Island. We verbleven een paar dagen in Campbell River, een klein plaatsje aan de oostkust van Vancouver Island en tevens de toegangspoort tot Strathcona Provincial Park.
Dit plaatsje wordt ook wel de 'Salmon Capital of the World' genoemd en staat bekend als de perfecte locatie om te sportvissen en zalmen te zien. Ook wij wilden ons geluk beproeven en zelf een zalm voor op de BBQ vangen.
We verbleven met onze camper op een campground aan de rivier en zagen de zalmen letterlijk in grote getale langszwemmen. We konden ze nog net niet met onze blote handen vangen. In het water stonden al vele Canadezen te vissen en zagen we af en toe een geluksvogel een mooie zalm 'binnenhalen'. Mijn man gooide zijn hengel uit en begon vol goede moed aan zijn poging. Uren heeft hij daar gestaan. Weer een ander blinkertje. Weer een andere techniek. Iets dieper. Juist minder diep. Het mocht niet baten. Uiteindelijk kreeg een jongen die een stukje verderop stond te vissen, met meer succes, medelijden met ons...waardoor we 's avonds toch een verse zalm op de BBQ hadden...