Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver Island image

Zeekajakken in de Cope Island Marine Provincial Park, BC Canada

Vancouver Island
Canada
ISchuurman

Zeekajakken in de Cope Island Marine Provincial Park, BC Canada

Tijdens onze trip door Canada, wilden wij ook iets doen wat niet alle dag gedaan wordt door toeristen.
Dus pakten wij vanaf Campbell River, waar wij gelukkig wel orka’s hebben mogen bewonderen in Strait of Georgia, de ferry naar Powell River, aan de andere kant van de Strait of Georgia. We vervolgden onze trip over de Sunshine Coast Highway langs Wildwood en Sliammon naar Lund. Je hebt het gevoel in Noorwegen/Zweden te zijn beland. Niet alleen vanwege de naam, maar ook de huisjes en hier en daar lijkt het alsof je een fjord ziet. We overnachten op de campground Sunlund by the sea, waar we in pikke donker zelfs onze tent opzetten! De volgende morgen checken we de camping, en we ontdekken dat we via een korte wandelroute zo bij de haven van Lund aankomen. Mooi uitzicht! Eerst langs Nancy’s Bakery, toevallig aan de haven, waar je heerlijke broodjes kan inslaan. Maar ook ons ontbijtje meepikken. Hierna pak je je spullen droog in. Want ja, wij gaan kajakken. En wel in Copeland Islands Marine Provincial Park.

Een park bestaande uit smalle eilandjes, rotsformaties, baaitjes tussen Lund en Desolation Sound. Terug naar de haven waar we op de jeep met kajaks wachten.
De kajaks laden wij af, ja af, want ze moeten van het dak van de jeep af, van een Nederlandse gids waarmee wij in aanraking zijn gekomen via internet. Zie Tip! Hij en z’n vrouw haalden ons juist over om via Powell River een 2 daagse zeekajaktocht te gaan maken. We zouden met z’n drietjes gaan kajakken, want zij moest helaas werken. De kajaks werden in het water gelegd, nog half op de kant. Zo kan je ze nog vol landen, wel zo handig.
Geladen met kleding, eten&drinken, overlevingspakketten, 2 tenten, brander, matjes en slaapzakken, en zelf omgekleed in sportkleding gleden we het water in.Wel even wennen hoor zeekajakken, want je stuurt ook met je voeten. De zon fikte hard, gelukkig zonnenbrillen en petjes op. Vergeet je niet in te smeren!!

Het is best een eindje peddelen naar de Cope Ilands. Je ziet Savery Island verderop liggen, maar ergens aanmeren zit er niet in. Dus dan dobber je wat rond om even te neuzen, uit te rusten of wat te eten en drinken. Onderweg kom je eenden, ganzen, meeuwen, bald eagles, kalkoengieren enzo tegen.
Aangekomen bij de Cope Islands, zien wij doordat het eb is, zeesterren en mosselen hangen. Je kan een zeester oppakken, en dan zie je ook eens de onderkant van de zeester. Wist je dat er vele verschillende zeesterren bestaan? Uiteraard plaatsen wij de zeester voorzichtig terug. Via diverse gangtjes, baaitjes peddelen we verder. We komen geen zeekajakkers tegen, wel plezier bootjes. We leggen aan op een van de vele eilandjes van dit Marine Park. Onze gids verteld over de flora en fauna, historie van de eilandjes en de eerste bewoners. Hierna verkennen we het eilandje. De heuvel erop, dat was nog een flinke klim. We merken op dat we de enigen op het eiland zijn. Er leggen de rest van de dag ook geen andere mensen hier aan. Op een mooie plek slaan we ons kamp op. 2 tentjes, een soort keuken leggen we aan en we hielden er al rekening mee, maar door de hitte werd ons nogmaals verzocht door een inspecteur per boot geen kampvuur aan te maken. Eens zien of er bereik is met de telefoon, nee hoor, dat lukt niet. Te ver weg van de oever. Heerlijk toch! Echt wildkamperen en alleen op een eiland, wat wil je nog meer. Goed moe en een buikje vol, zoeken we de slaapzakken op. Maar eerst nog genieten van het uitzicht over de Strait of Georgia, Savery Island, verderop nog Vancouver Island. De volgende ochtend werden we vroeg wakker. Eerst een bakkie koffie. Wauw, magnifiek uitzicht weer, heerlijk gevoel om zo te kamperen. Ons kampement breken we op, de kajaks worden eerst naar het water gesleept en hierna weer volgeladen. En off we go.

We kajakken via een andere route terug. Genieten van de rust en de natuur om ons heen, en steken dan de plas over naar Major Islet. Een flinke rotsformatie ineens in die plomp. We zien hier zeehonden, scholeksters maar met zwarte snavels ipv oranje. Na wat hier rondgesnuffelt te hebben, peddelen we door richting Lund. Onderweg zwemmen enkele pacifische witkopdolfijnen kort met ons mee. Hier en daar duikt ineens een zeehond op, maar zo snel ze boven waren, waren ze ook weer ondergedoken. Toch te bang voor mij en mn een kajak….. Voor we het weten kajakken we alweer de haven van Lund in. Ons zeekajak en wildkampeer avontuur zit er alweer op. Maar voor de outdoor liefhebbers onder ons, zeker een aanrader om dit ook zelf te gaan ervaren!

Foto's

cbd20.jpg
cbd20.jpg
ISchuurman
f1d77.jpg
f1d77.jpg
ISchuurman
f1d77.jpg
f1d77.jpg
ISchuurman
a85b0.jpg
a85b0.jpg
ISchuurman
a85b0.jpg
a85b0.jpg
ISchuurman
a5b03.jpg
a5b03.jpg
ISchuurman
a5b03.jpg
a5b03.jpg
ISchuurman

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.