Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver Island image

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!

Vancouver Island
Canada
Olofensing

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!

In de avond komen we aan vanuit LA naar Vancouver. We checken in, eten wat in de buurt en gaan op tijd slapen.
De volgende dag gaan we rond kijken in Vancouver. Het is hier vollop in de voorbereiding op de olympisch winterspelen.
We bezoeken de aftel klok tot de start van de spelen en daarna pakken we de bus naar bekende hangbrug. We lopen over een diepe afgrond over een heel gammel bruggetje. Ook stanley park vereren we nog met een kort bezoekje.
De volgende dag gaan we met de pond naar vancouver island. We regelen een auto bij budget. W willen de goedkoopste en geven aan dat een kleine auto prima is........ We krijgen een Volvo V70 :s
Als eerste gaan we naar Nanaimo. Er is werkelijk geen zak te doen, dus een beetje relaxen. De volgende ochtend gaan we hier een duikje maken. Het op 1 na grotste wrak ter wereld ligt hier voor de kust. We maken een duikje naar het wrak.
Het is erg koud (5 graden water) en dat in een natpak. Na het duiken spingen we in de auto en rijden naar tofino aan de westkust. Het eiland is 100km breed en 500km lang. We bekijken enkel de onderste helft.
In tofino regent het wat, maar we kunnen het regenwoud bekijken en de bekende surfstranden. In e zomer zal het hier super druk zijn. De volgende dag rijden we door naar Victoria. Victoria ligt volledig in het zuiden van het eiland.
We hebben bedacht vanuit hier terug naar vancouver te gaan. Deze pond komt namelijk dicht bij het vliegveld aan.
We blijven drie dagen in Victoria. Er is hier niet veel te doen behalve een hoop whalewatch tours. We informeren hier en daar wat men heeft gezien. Iedereen verteld enthousiast grey whales met geluk en altijd elephant seals. Nou die hebben we allebij al genoeg gezien. Hoe zit het met orca's ? Helaas niet gezien de afgelopen dagen......
Toch kijken we nog bij een kleine whalewatch toko. Ze geven aan dat er orca's in de buurt zitten. De volgende dag kunnen we misschien met een boot mee. Dat was dus vanmorgen. En eindelijk hebben we geluk. En niet zo'n klein beetje ook.
Een grote groep orca's +/- 20 orca's kunnen we van erg dichtbij bekeken. Een leuk afscheidskadotje !!!
De rest van de avond relaxen we nog wat. Morgen gaan we terug naar vancouver voor de vlucht naar londen - amsterdam.
We gaan dit keer niet met de pond maar met een klein watervliegtuig.

Dit is dus de laatste blog van onze uiterst geslaagde vakantie. Vrijdag avond komen we laat weer thuis aan in Assen. (Dus bel niet te vroeg zaterdag :-) ) Iedereen bedankt voor de reacties en de lange mails.

groeten,
Ant en Olof

Foto's

cf05c.jpg
cf05c.jpg
Olofensing
0420c.jpg
0420c.jpg
Olofensing
0420c.jpg
0420c.jpg
Olofensing
10405.jpg
10405.jpg
Olofensing
10405.jpg
10405.jpg
Olofensing
250d4.jpg
250d4.jpg
Olofensing
250d4.jpg
250d4.jpg
Olofensing