Canada

Canada ligt in Noord-Amerika, heeft meer dan 34 miljoen inwoners en is groter dan heel Europa. Het land grenst aan de Verenigde Staten, de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Noordelijke IJszee. Het klimaat in Canada is vanwege de grootte van het land per provincie verschillend. Het land kent bergklimaten, landklimaten en zeeklimaten. Langs de westkust bijvoorbeeld zou je het klimaat kunnen vergelijken met dat van Nederland, in het oosten is de temperatuur wat lager en het noorden is het koudste.

Zes tijdzones breed vind je bergen (Rocky Mountains ), fjorden, watervallen (Niagara watervallen ), immense naaldbossen, rivieren, heuvels, lege vlaktes, landerijen, meren en prachtige stranden aan de kust. Er zijn ook diverse excursies om de wildlife van Canada te leren kennen, zoals de grizzly beren, ijsberen, walvissen en orka’s.

Banff Nationaal Park is een van de populairste nationale parken in Canada . Lake Louise met het mooie helderblauwe water, omringd door bergen, is toch wel de must-see in het gebied. Het gelijknamige stadje Banff is gezellig en sfeervol en onwijs prachtig gelegen. Een goede plaats om een paar dagen te verblijven als je het park wilt verkennen. Icefields Parkway , ook wel Highway 93, brengt je langs talloze bezienswaardigheden en stops waar je de mooie natuur kunt bewonderen. Voor wintersporters heeft Canada massa's sneeuw in petto! De Sunshine Coast in British Columbia is een zeer toegankelijke plek voor iedereen die houdt van typische outdoor sporten als kajakken, mountainbiken, vissen en hiken. Wie in het voorjaar gaat, kan de ene dag skiën of snowboarden op Whistler Mountain en de volgende dag op het strand van de zon genieten.

De natuur wordt niet voor niets geprezen, Canada kent echter ook een aantal wereldsteden: de hoofdstad Ottawa kent vele historische bezienswaardigheden zoals het parlementsgebouw en de Peace Tower. Aan musea kom je ook niks tekort en ’s zomers is een boottocht over het Rideau kanaal, dat internationaal is erkend als werelderfgoedlocatie, de moeite waard. Als het kanaal ’s winters bevriest kun je gaan schaatsen op misschien wel de grootste natuurlijke ijsbaan ter wereld.
Het veelzijdige Vancouver is ideaal voor wintersporters, actievelingen, walvis spotters en cultuurliefhebbers. Skiën in de Cypress Mountains, wandelen over de Capilano Suspension Bridge, maar loop ook door de historische wijken van de stad zoals China Town. De Vancouver Lookout biedt je een uitzicht over de stad en de haven. Met een veerboot ben je in anderhalfuur in de schilderachtige stad Victoria , dat voor lange tijd werd aangeprezen als de meest Engelse stad van Noord-Amerika. Bezoek het New York van Canada , de stad Toronto , een wereldstad, maar dan met dorpse trekjes of ‘de Franse stad’ Montreal waar het hele jaar door festivals plaatsvinden, maar waar je ook bezienswaardige gebouwen zoals het stadhuis of de Notre-Dame basiliek kunt zien.  

Rondreizen per huurauto of camper zijn het meest in trek, maar het land is ook per treinreis te verkennen wat zorgt voor een hele andere ervaring. Hoe dan ook, geniet van culturele steden, laat je betoveren door de mooie landschappen, beroemde natuurparken en de wildlife!

Informatie over Canada

Alle highlights van Canada

Beste foto's & tips van Canada

'509569' door jaapburgers '509569' door jaapburgers

Canada

Canada

Gestreepte...grondeek

jaapburgers

Nog een foto van een eekhoorn, die we tijdens onze wandeling om het Johnson Lake tegenkwamen. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat het een gestreepte grondeekhoorn is. Veel kleiner dan de eekhoorn waarvan ik eerder een foto plaatste. Maar wel heel mooi en hij bleef even voor me poseren. Geopend vind ik hem beter uit de verf komen. Met dank aan Hardom: het is een kleine chipmunk.

'542327' door RobHoekstra '542327' door RobHoekstra

Canada

Canada

Canada en wijn?

RobHoekstra

Ik dacht bij Canada nou niet meteen aan wijn maar meer aan beren en blauwe bergmeren. Toch produceren ze er best een aantal flesjes wijn per jaar. De Okanagan valley is een van de belangrijkste gebieden. Hier wordt het in de zomer snikheet en maakt het mede hierdoor geschikt voor de druiventeelt. Hier een aantal ranken in het late middaglicht.

'545950' door ChristaThieme '545950' door ChristaThieme

Canada

Canada

Kolkende rivier

ChristaThieme

Een kolkende watermassa verdwijnt achter de bocht in de Fraser River. De foto laat een typisch landschap zien uit de Rocky Mountains in Canada en is genomen bij het redelijk onbekende Reargard Falls. De watervallen van Reargard Falls zijn niet de hoogste, breedste of het meest spectaculair, maar ze liggen op een prachtig plekje vlakbij de Yellowhead Road die wij reden vanuit Jasper, Alberta richting de Blue River, British Columbia. Bij het passeren van de grens tussen de twee provincies passeer je ook een tijdgrens. De klok dient dan ook een uurtje verzet te worden!

Praktische informatie over Canada

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  maart t/m oktober
 • Internet extentie
  ca
 • Hoofdstad
  Ottawa
 • Aantal inwoners
  32 miljoen
 • Oppervlakte
  15x Frankrijk
 • Reistijd
  8:30
 • Talen
  Engels en Frans
 • Religie
  rooms-katholiek (46%), protestants (36%)
 • Tijdverschil
  4,5 uur tot 9 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  4,5 uur tot 9 uur vroeger
 • Telefooncode
  1
 • Voltage
  120 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Calgary(YYC), Edmonton (YED), Toronto (YYZ)en Vancouver (YVR)
 • Nationale feestdagen
  1 juli Canada Dag, 22 mei Victoria Dag, 11 november Herdenkingsdag

Kaart van Canada en omgeving

Columbus-clip: reis met ons mee naar West-Canada

Schrijver Lars Anderson en fotograaf Malou van Breevoort dringen op het Canadese Vancouver Island door tot Nimmo Bay, een verborgen wildernis die normaliter alleen voor de rijken der aarden toegankelijk is. Volg hun avonturen – van vliegen in een watervliegtuigje tot beren spotten – in dit jaloersma...

Schrijver Lars Anderson en fotograaf Malou van Breevoort dringen op het Canadese Vancouver Island door tot Nimmo Bay, een verborgen wildernis die norm...

Even schrikken: man wil vliegtuigdeur openen in de lucht!

Tijdens een Air Canada-vlucht van Jamaica naar het Canadese Toronto probeerde een verwarde passagier de vliegtuigdeur te openen. Wat denk jij? Zou het hem zijn gelukt?

Tijdens een Air Canada-vlucht van Jamaica naar het Canadese Toronto probeerde een verwarde passagier de vliegtuigdeur te openen. Wat denk jij? Zou het...

Zijn deze lichtzuilen mooier dan het noorderlicht?

Deze atmosferische lichtshow is nog veel zeldzamer dan het noorderlicht. Het mooie: je hoeft er de stad niet eens voor uit!

Deze atmosferische lichtshow is nog veel zeldzamer dan het noorderlicht. Het mooie: je hoeft er de stad niet eens voor uit!