Quebec Reviews

9

Categorie: Regio

Quebec

JoshuaX was hier op 2007-09-30

Québec, de grootste provincie van Canada, krijgt weinig aandacht, dus hoe is het daar eigenlijk? Even wat achtergrond.De mensen spreken voornamelijk Frans, maar kunnen allemaal wel een woordje Engels, sommigen goed, de meesten niet :O). Vooral in Québec city willen ze hun Franse achtergrond koesteren en behouden. Daarom gooien bijvoorbeeld alle radiostations voor minimaal de helft van de zendtijd verplicht Franstalige muziek de ether in. Hun favoriete fastfood is zelfs apart, het heet Poutine, friet met jus overgoten, met stukjes geitenkaas en vaak ook stukjes rookworst. Eerlijk.......gewoon heerlijk! De belangrijkste steden, Montreal en Québec City, zijn zeer relaxed met beiden een prachtige oude stad. Als je vanuit Montreal in de avond de 2,5 uur naar Québec City rijdt ga je door eindeloze glooiende bossen. En dan zie je ineens een enorme lichtbundel opstijgen, alsof er een UFO geland is. Daar ligt het dan, de City, geweldig om te zien midden in de eindeloze bossen. Ten noorden van Québec City ligt het schiereiland Gaspésie waar je onder meer grote kolonies Jan van Genten vindt tussen de prachtige Nationale Parken die er liggen. Ook kun je bij Tadoussac uitstekend walvissen gaan kijken, het staat er om bekend, ook de witte beluga komt er voor. Het klimaat tenslotte is niet bepaald gematigd. Het is er ijskoud in de winter, min 30 graden is vrij normaal. Pakken met sneeuw, het wintercarnaval met ijssculpturen heeft internationale bekendheid.
cultuur en natuur
dichtst bij nederland, 7 uur vliegen
Indian Summer in oktober is prachtig
warm in de zomer, stabiel in de herfst

vrij grote afstanden om te rijden
review geplaatst op 2016-12-12 Door JoshuaX.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie