Quebec

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quebec image

Vakantie in 't mooie Québec!

Quebec
Canada
Lyske1980

Vakantie in 't mooie Québec!

Als kind wilde ik altijd al naar Canada: de ultieme bestemming voor rust, natuur en wildlife. In 2011 reisde ik vier maanden alleen door British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba... ik was meteen verliefd, het land overtrof al mijn verwachtingen!

In 2014 besloot ik op vakantie naar Canada te gaan, maar dit keer ging ik naar het oosten van het land: het Franstalige Québec.
Uiteraard heb ik de mooie steden Montréal en Québec bezocht, waar ik genoot van de oude, 'Europese' gebouwen, restaurants en cafés en de kunstzinnige wijkjes. Vanwege de hitte in de stad kon ik echter niet wachten om weer naar het 'platteland' te gaan!
Hier bleek het even wennen omdat de mensen soms onverstaanbaar waren. Ondanks dat ik Frans spreek, kon ik ze amper volgen met dat rare accent van ze. (De Franse toeristen die ik ontmoette, hadden overigens ook moeite om ze te begrijpen, dus het lag niet alleen aan mij ;-)

De omgeving in Québec is mooi en rustig, toch weer heel anders dan het Westen van Canada. Ik reisde langs de kust naar het schiereiland Gaspésie, waarbij ik o.a. de ontzettend schattige plaatsjes Rivière-du-Loup, Tadoussac, Sainte-Flavie, Sainte-Anne-des Monts, Cap-aux-Os, Percé en Carleton-sur-Mer aandeed.

TADOUSSAC en PERCÉ

Echte aanraders zijn Tadoussac en Percé, twee supergezellige (toeristische) dorpjes waar ik graag langer had willen blijven.
In het eerste kun je prachtig wandelen in de fjorden en op 't strand en het is vrijwel onmogelijk om er géén walvissen (en witte beluga's) te spotten!
In het tweede heb je hele bijzondere vergezichten (o.a. 'Percé Rocher') en kun je een tripje maken naar 'Île de Bonaventure', waar ontelbaar veel zeehonden en Jan van Genten van dichtbij te bewonderen zijn.

Laat ik niet vergeten de vriendelijke bevolking te noemen: de Canadezen zijn wat mij betreft al de meest betrouwbare mensen die ik ken, maar in Québec werd ik toch weer bijzonder aangenaam verrast: ik kon bijv. in Carleton-Sur-Mer blijven slapen in het restaurant waar ik net had gegeten - ik had namelijk van te voren geen overnachting geregeld - en ik kreeg in Tadoussac een walvistour aangeboden na een praatje met de havenmeester. Zelfs liften is hier geen enkel probleem (dat doe ik normaal gesproken liever niet alleen), de mensen zijn echt ongelofelijk aardig!

Jammer genoeg was mijn 'vakantie' veel te kort: in het tweede grootste land ter wereld stelt 3,5 week reizen uiteraard nog steeds niet zoveel voor. Er valt voor mij in de toekomst dus nog veel meer te ontdekken in dit fantastische land!

Foto's

87fbe.jpg
87fbe.jpg
Lyske1980
24923.jpg
24923.jpg
Lyske1980
24923.jpg
24923.jpg
Lyske1980
7e21f.jpg
7e21f.jpg
Lyske1980
7e21f.jpg
7e21f.jpg
Lyske1980
dd98f.jpg
dd98f.jpg
Lyske1980
dd98f.jpg
dd98f.jpg
Lyske1980