Nova Scotia

Nova Scotia bestaat uit een schiereiland dat omringd wordt door de Atlantische Oceaan, mondingen en baaien. Ook de eilanden Cape Breton-eiland en Sable Island behoren tot Nova Scotia, dat Nieuw Schotland betekent. Sable Island staat vooral bekend om zijn oude scheepswrakken. Nova Scotia heeft als bijzondere eigenschap dat eb en vloed wel twaalf meter verschillen. Het vissersplaatsje Shag Harbour werd in een klap bekend in het jaar 1967, toen er een UFO zou zijn geland.

Informatie over Nova Scotia

Beste foto's & tips van Nova Scotia

'497563' door mennoschrok '497563' door mennoschrok

CanadaNova Scotia

CanadaNova Scotia

Papegaaiduiker

mennoschrok

Het was mijn wens om ooit een keer papegaaiduikers te zien. Ik wist niet dat de Atlantische versie erg klein is en met mijn simpele camera bleek deze vrij moeilijk vast te leggen, maar was toch blij met deze (niet heel scherpe) foto.

'497562' door mennoschrok '497562' door mennoschrok

CanadaNova Scotia

CanadaNova Scotia

Visarend

mennoschrok

Ik ben nog relatief nieuw en had een verkeerde foto geselecteerd. Ik hoop dat de andere foto kan worden verwijderd en excuses voor de overlast!

'497561' door mennoschrok '497561' door mennoschrok

CanadaNova Scotia

CanadaNova Scotia

Visarend

mennoschrok

Onderweg met de boot om papegaaiduikers te zien zagen we deze visarend een vis uit het water pakken. Dit was bij de Cabot trail op Nova Scotia (in de buurt van het Canadese Sydney).

Laat kaart zien

Laatste Nova Scotia artikelen

Winnaar bedankt voor onbewoond eiland

Tijdens de jaarlijkse ‘Gekkenhuisloterij’ van de Media Markt werd onder andere een onbewoond eiland verloot. De aankoop van een Go Pro leverde de 40 jarige Mikko Sarvela een persoonlijk stukje paradijs op. Toch bleek Mikko na zijn bedenktijd niet heel enthousiast over zijn prijs.

Tijdens de jaarlijkse ‘Gekkenhuisloterij’ van de Media Markt werd onder andere een onbewoond eiland verloot. De aankoop van een Go Pro leverde de 40 j...