Noord Canada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koning van het Noordpoolgebied: de ijsbeer

Noord Canada,
Canada


Al jaren droomde ik ervan om naar de ijsberen te gaan. En waar is de kans groter om ze van dichtbij te zien, als in het toendra gebied in de buurt van Churchill. Deze stad is ook wel bekend als 'polar bear capital of the world' in de maanden oktober en november vanwege de migratie.
Maar ja, het zijn en blijven wilde dieren en de natuur gaat haar eigen gang. Dus de kans dat je geen ijsberen ziet is ook aanwezig, net als de mogelijkheid dat je ze wel ziet maar alleen vanuit de verte.
Dat deze ijsbeer heel nieuwsgierig naar de buggy kwam gelopen, al snuffelend met zijn neus in de lucht en wij ademloos toekeken, was al geweldig. Ik hing met mijn hoofd, nek, schouder, arm en camera uit het raam en hoorde zijn voetstappen in de krakende sneeuw. Daarna, als in slow motion, richtte hij zich op, zette zijn kleine voetjes tegen de buggy aan die met 15 man aan boord behoorlijk begon te schudden en rook eens aan ons. Ik heb er met grote ogen en vol ontzag naar gekeken en vergat bijna om het vast te leggen. Bijna...