Noord Canada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

You can checkout anytime you like...

Noord Canada,
Canada


... but you can never leave.

En het is waar. Ga je er weg, blijft een stuk van je hart voor altijd daar. Dit is een ware poolbelevenis, om hier op de immens uitgestrekte en onbewoonde vlakte te logeren in een 'hotel' op wielen.

De achterste twee buggy's zijn de slaapvertrekken (knusse stapelbedden met een gordijn voor de privacy), er zijn dan ook nooit meer dan slechts twee groepen aanwezig. De twee douches deel je met elkaar en je mag 1x op de knop drukken om nat te worden, daarna gaat het water automatisch uit. Dan kun je jezelf insmeren met een lekker schuimig goedje waarna je nog een keer op de knop mag drukken om jezelf af te spoelen. Klaar. Niet langer anders raakt de beperkte watervoorraad op.

Dan komt de buggy waar je aan het einde van de middag kunt 'loungen', niet op heerlijk zachte sofa's maar op robuuste plastic stoelen. En lekkere hapjes. Daarna komen ze je roepen als het diner klaar is, via het balkon ga je naar de volgende buggy voor een stevige warme prak. Iets wat mij af en toe een heel ongemakkelijk gevoel gaf, als ik een hongerige ijsbeer rond zag banjeren.
De voorste twee buggy's zijn van de mensen die er werken en zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Sinds dit seizoen is er WiFi aan boord en hebben ze op de buggy's waar je overdag mee op pad gaat, doorspoelende toiletten in plaats van... nou ja, dat kun je zelf ook wel bedenken, haha.

Mijn tip als je hierheen wilt gaan? Kies voor deze slaapplek in plaats van een misschien wel meer comfortabel hotel in Churchill. Want anders ben je om hier te komen elke dag drie uur kwijt aan reizen en dan heb je nog maar heel kort de tijd om op zoek te gaan naar het wildlife en te genieten van de natuur. Hier, midden op de vlakte, is het fantastisch!