Niagara watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Niagara Falls daytour

Niagara watervallen,
Canada


"Dé Niagara Falls, daar moet je echt heen zijn geweest als je toch naar Toronto gaat."
Dat werd mij verteld door mijn vrienden en familie. And so I did. Samen met mijn vriendin zijn we daar naartoe geweest.

Het was een georganiseerde bustoer naar de Falls vanuit City Sightseeing Toronto. In het pakket wat we hadden gekocht zat hét boottochtje bij de Falls, wat vrije tijd om daar rond te lopen, met de bus naar een klein dorpje verderop en een wijnproeverij.

We vertrokken vanuit Toronto iets te laat maar de bus chauffeur maakte het snel goed. Het was een hele aardige en grappige man die ons heel veel informatie vertelde over de Falls en bepaalde dingen die we gaandeweg tegen kwamen.

Eenmaal aangekomen bij de Falls zijn we uiteraard mee geweest met het bootje waar we kleddernat zijn geworden. Gelukkig voor ons was het erg mooi weer voor eind oktober en was onze kleding zo weer droog. Tijdens onze vrije tijd zijn we daar 'het attractiepark' op gelopen. Persoonlijk vond ik het echt verschrikkelijk. Er stonden spookhuizen, een reuzenrad en allerlei andere attracties. Ik wist dat het dorpje daar toeristisch zou zijn maar dit schokte me wel een beetje. Al met al hebben we daar wel heerlijke spareribs gegeten als onze lunch en zijn we daarna snel in de zon gaan liggen bij de bus.

Na een half uurtje in de zon te hebben gelegen vertrok de bus richting een pittoresk dorpje, Niagara-on-the-lake. Daar zijn we een beetje gaan rondlopen maar was niet echt wat te doen of veel te zien dus zijn we weer terug gegaan naar de bus.

Nadat iedereen weer terug was vertrokken we richting de wijnproeverij. Dat was echt super leuk! Er werd onderweg door de bus chauffeur al wat informatie verteld over de wijn die ze daar verkopen en de druiven die daar hangen. Ze verkopen daar icewine. De reden waarom het zo heet kan je op Google op zoeken of aan mij vragen. Maar mijn tip is om gewoon daar heen gaan, te luisteren en het daarna vooral te proeven! *hearteyes*

Na de proeverij zat het er al weer op en gingen we weer terug naar Toronto. Op de terugreis was ik erg vermoeid en ben ik in slaap gevallen. Maar genoten van deze dag heb ik zeker!