Jasper NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spirit Island

Jasper NP,
Canada


Spirit Island heeft zijn bekendheid te danken aan fotograaf Peter Gales die door Kodak op pad werd gestuurd om mooie foto’s te maken ter promotie van het merk. Hij fotografeerde Spirit Island en een afbeelding hiervan kwam levensgroot in Grand Central Station te hangen, waar vele reizigers dit prachtige plaatje zagen.
Spirit Island is eigenlijk geen eiland. Wanneer het waterpeil in Maligne Lake door smeltwater hoog staat is het een eiland. Zodra het waterpeil begint te zakken wordt er een verbinding met de wal zichtbaar.
Spirit Island ligt in een zogenaamde box canyon, een smalle kloof met een vlakke bodem en verticale muren. Het eiland is Spirit Island genoemd door de Stoney Nakoda, lokale First Nations. Het eilandje word omringd door een en dezelfde bergketen, dit is zeldzaam en dit maakt het eiland zeer belangrijk voor de Stoney Nakoda. Omdat het zo’n heilige plaats voor deze mensen is, is het niet toegestaan om op het eiland te lopen.

Je krijgt de mogelijkheid om het van een uitkijkpunt te fotograferen. Veel tijd heb je niet, want als de hoorn wordt geblazen, moet je weer terug naar je bootje en komt de volgende groep alweer aan. Op het moment van boeken hebben we even achter onze oren gekrabd, goedkoop is het namelijk niet (+/- $75,-), maar ik had het toch voor geen goud willen missen. Wat een wonderschone plek.