Jasper NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jasper NP image

Alleen in de Rocky Mountains (2: laatste deel)

Jasper NP
Canada
Kburgers1

Alleen in de Rocky Mountains (2: laatste deel)

Na een mooie rit van Banff over de Icefield Parkway ben ik aangekomen in Jasper.
In Jasper word ik begroet door een groep Elk's die in het midden van de weg staan. Wat een warm welkom!
Jasper N.P. wordt ook wel het broertje van Banff N.P. genoemd en moet misschien nog wel mooier zijn dan Banff N.P. dus ik ben benieuwd!
Net als in Banff verblijf ik in een HI Hostel waar ik mensen tref van over de hele wereld. Leuk om samen ervaringen uit te wisselen.

De volgende dag ben ik op pad gegaan. In Jasper N.P. is genoeg te doen.
Zo heb ik Patricia lake en Piramide lake bezocht. Onderweg trof ik verschillende coyotes. Mooie beesten zijn dat.
De daarop volgende dag ben ik Mount Edith Cavell gaan bezoeken, een gletsjer in een bergwand. Helaas was het grauw weer en regende het. Daarom maar even door gereden naar Lake Edith en Lake Annette. In de avond ben ik de trail valley of the 5 lakes gaan lopen. Ik schrok mij rot toen een coyote overstak en durfde bijna niet meer verder te lopen. Daarom na 1 meer omgedraaid en terug gekeerd naar het hostel.
Die avond hoorde ik dat de icefield parkway overstroomd was en dat verkeer tussen Banff en Jasper niet meer mogelijk was. Had ik even geluk dat ik die kant niet meer op hoefde!

Mijn laatste dag in Jasper N.P. ben ik Medicine lake en Maligne Lake gaan bezoeken. Onderweg naar Maligne lake trof ik, net als vele toeristen, een beer. Achteraf bleek het een hybride te zijn: een kruising tussen een zwarte- en een grizzly beer. Gaaf zoals hij langs de kant van de weg lag. Toch was iedereen voorzichtig en hield ik de auto tussen mij en de beer in terwijl ik foto's schoot.
Maligne lake is een groot meer. Je kan hier een 90 minuten boottocht op doen om Spirit Island te bezoeken. Dit heb ik gedaan. Het was een mooi plaatje om te schieten maar of ik er de volgende keer weer +/-50 euro voor wil neerleggen weet ik niet. Ik vond achteraf de wandeling bij Maligne Canyon veel indrukwekkender. Minder gemaakt zoals Spirit Island. Maligne Canyon is een waterval die je op verschillende plateaus kan bewonderen.

Na 4 dagen mocht ik Jasper N.P. weer achter mij laten. Met veel plezier kijk ik terug naar mijn tijd in Jasper N.P. Voordat ik de Rocky Mountains achter mij liet ben ik nog even gestopt bij Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Deze berg ligt op de weg van Jasper naar Clearwater. Hier naderde ik ook de tijdzone van Britisch Columbia en liet ik Alberta en de Rocky Mountains voor 2013** achter me.

** Gelukkig ga ik dit jaar (2017) Banff en Jasper opnieuw bezoeken met mijn vriend, ik kan niet wachten!

Foto's

78af7.jpg
78af7.jpg
Kburgers1
3fe51.jpg
3fe51.jpg
Kburgers1
61c75.jpg
61c75.jpg
Kburgers1
995b3.jpg
995b3.jpg
Kburgers1
a9ded.jpg
a9ded.jpg
Kburgers1