Halifax

Halifax is de hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia, gelegen in het uiterste oosten van het land aan de Atlantische Oceaan. Het is de op één na grootste kuststad van Halifax, na Vancouver in het westen. Vanaf het 18e eeuwse Fort George heb je een mooi uitzicht over het centrum van Halifax. Andere bezienswaardigheden zijn de Privateers' Wharf en Pier 21.

Informatie over Halifax

Beste foto's & tips van Halifax

'322894' door PaulHoo '322894' door PaulHoo

CanadaHalifax

CanadaHalifax

Peggy's Cove - Nova..

PaulHoo

Zojuist plaatste ik een TIP voor Peggy's Cove, een vissersgehucht aan de Oostkust van Canada op het schiereiland Nova Scotia. Op de foto zie je de vuurtoren op granietrotsen met de oceaan op de achtergrond. Zoals je ziet was ik niet de enige die deze fraaie plek bezocht, kon dus niet de toeristen vermijden, maar zeer het bezoeken waard.

'325415' door PaulHoo '325415' door PaulHoo

CanadaHalifax

CanadaHalifax

Embleem Nova Scotia

PaulHoo

Op verschillende gebouwen en huizen op Canada's oostelijk schiereiland Nova Scotia (letterlijke vertaling: Nieuw Schotland) kom je dit fraaie embleem tegen, het zogeheten 'Coat of Arms'. Het symbool in het midden is identiek aan het Schotse St. Andrews kruis. De krijger staat voor de aboriginal bevolking van Nova Scotia en de eenhoorn is ook een symbool van Schotland. Het laurierblad staat voor vrede en de het het handschudden is tussen die van de ridder en 'de hand van de bescherming'. Het motto aan de bovenkant "mumit haec et altera vincit" betekent "One defends and the other conquers" (vrij vertaald: 'de een verdedigt en de ander verovert'). Afgezien van de prachtige Atlantische kustlijn maakt deze historie Nova Scotia een fraaie bestemming om te bezoeken.

'204872' door dgroene '204872' door dgroene

CanadaHalifax

CanadaHalifax

Vuurtoren Peggy's Cov

dgroene

De meest gefotografeerde vuurtoren van Canada, de vuurtoren op Peggy's cove. Dit iddylische dorpje ligt net buiten Halifax op Nova Scotia, in de zomerperiode is het een af en aanrijden van toeristenbussen die een foto maken van deze mooie vuurtoren, gelukkig waren we er niet in het hoogseizoen.

Laat kaart zien