Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Peyto Lake

Canada


Het prachtige meer Peyto Lake kwamen we onderweg tegen langs de Highway van Banff naar Jasper en ligt in het Banff National Park, Alberta.
De lengte van het meer is 2.8 km, de breedte 0,8 km. en de oppervlakte 5,3 km.
Het werd genoemd naar Bill Peyto, een vroege wandelgids in het Banff gebied.

Het meer is ontstaan in een vallei van de Waputik Range, tussen Caldron Peak, Peyto Peak en Mount Jimmy Simpson, op een hoogte van 1860 m.

Tijdens de zomer komt het gruis van de rotsen samen met het smeltwater in het meer en deze zwevende deeltjes rots geven het meer een heldere, turquoise kleur. Door zijn heldere kleur komen er veel foto's van het meer voor in geïllustreerde boeken en het gebied rond het meer is een populaire toeristische plek voor toeristen in het park.
Het meer is het beste te zien van Bow Summit, het hoogste punt van de Icefield Parkway.

Het meer staat in verbinding met de Peyto Creek, waar het water afgevoerd wordt uit de Caldron Lake en Peyto Glacier (onderdeel van de Wapta Icefield ) en stroomt in de rivier de Mistaya.

Je vindt ook hier weer veel wandelpaden(trails) die vaak met een gids gemaakt kunnen worden. Voor sommige wandelingen moet je echt geoefend zijn.

Dit meer is het mooiste meer dat wij gezien hebben, vooral door de prachtige ijzige kleur maar ook door de mooie bergen erom heen.
Welke kant je ook opkijkt, het is allemaal even mooi en indrukwekkend.
Echt een meer dat je niet mag voorbij mag rijden!

Voor meer info http://www.trailpeak.com/trail-Bow-Summit-Lookout-near-Banff-AB-1936