Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wells Grey Park, echt een aanrader....

Canada


In het plaatsje Clearwater, waar we na Jasper 2 nachten verbleven, was niet veel te beleven. Zoals zoveel plaatsjes onderweg heb je het gevoel dat je jaren terug in de tijd bent, erg leuk om te ervaren. Vlakbij Clearwater ligt het Wells Grey Park en van te voren hadden we al besloten dit park te gaan bekijken, vooral vanwege de grote diversiteit die je er vindt.

Het is 5000 km² groot en je vindt er diepe riviervalleien, hoge bergpieken met gletsjers, alpiene bergweiden en uitgestrekte oerbossen.
De wandelroutes zijn er spectaculair, onder meer door de vele watervallen, waaronder Helmcken Falls. Dit vonden we een schitterende waterval, ondanks dat we er al vele hadden gezien.
Er worden veel watersporten beoefend, bv. kajakken en kanovaren op de vele meren waaronder Murtle Lake, het grootste meer in Noord-Amerika waar geen motorboten toegelaten zijn.

Als je ook geinteresseerd bent in Geologie is dit een heel interessant gebied.
Meer dan 7500 jaar geleden waren hier ong. twintig vulkanen actief. Langs de zijweg naar de green Mountain Viewing Tower begint een pad naar de basaltzuilen van de Whitehorse Bluffs.
Op dertig minuten wandelen van de Clearwater Lake Campground ligt de lavastroom Dragon's Tongue.

Je vindt er ook meer dan 50 soorten zoogdieren, waaronder elanden, wolven, sneeuwgeiten, grizzlyberen, zwarte beren, wezels, bevers, marmotten, herten en kariboes. Er zijn in totaal 219 soorten vogels te bewonderen.
In de laaggelegen gebieden in het park bevinden zich vooral zilversparren en douglassparren. Tussen 1500 meter en 2000 meter hoogte groeien er vooral zilversparren en pijnbomen.
In de zomer vind je in de alpien zone heel veel soorten bloemen.

Wij hebben er genoten van alle dieren die we gezien hebben, de mooie planten en bloemen en vooral bij het meer waar 3 Canadese meiden hun kano aan het volladen waren met kampeerspullen en er toen zelf ook nog bij moesten.;) Ze gingen 3 nachten in het wild kamperen, helemaal niet bang voor de beren die er rond lopen.
Inmiddels weten we dat dat ook niet nodig is zolang je maar gepaste afstand houdt en zorgt dat ze geen eten ruiken of kunnen vinden.

Ook in dit park kun je terecht met de jaarkaart die je voor alle parken kunt kopen.
Meer informatie kun je vinden op http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/explore/parkpgs/wells_gry/
(met dank aan Wikipedia)