Edmonton

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Elk Island National Park

Edmonton,
Canada


In tegenstelling tot de naam: Het is geen eiland.Het is het [url="http://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/ab/elkisland/index.aspx" target="_blank"]eerste (1906) Nationale Park van Canada [/url]en het ligt 45km ten oosten van Edmonton (Alberta). De reden dat ik er verzeild ben geraakt is dat onze reisgenoten uit Zuid Afrika komen en we 'op safari' naar bizons gingen. We hadden de keuze voor dit park of te kiezen voor Waterton Lakes National Park ten zuiden van Calgary. (qua landschap vermoed ik achteraf dat Waterton mooier en bijzonderder zou zijn geweest). In elk geval staan beide parken er volgens de brochures en internet om bekend dat er kuddes bizons rondstruinen.
Elk Island is geen groot park. Het is geheel omheind met een doorgaande weg en een aantal loops om te rijden. Veel parkeerplaatsen om korte of lange wandelingen te starten. Centraal in het park ligt de camping. Het meer heeft een heus zandstrand. Omdat het seizoen nog niet begonnen is deelden we de gratis 'wintercamping' met doorgewinterde camperbewoners. Het landschap is heuvelig, met veel dunne boompjes, meertjes, beverburchten en omgeknaagde bomen.Men beschouwd het nog als 'oernatuur'. Elk, moose, bevers, veel vogelsoorten en bizons.
Bizons hebben we zeker waargenomen dus in die zin was het het omrijden in elk geval al waard. Apart hoor die brede kop en schouders en het 'slanke' achterwerk. Een uit de kluiten gewassen wildebeest... Daar moest ik in elk geval aan denken.