Centraal Canada

Centraal-Canada bestaat officieel uit twee van 's lands grootste en dichtstbevolkte provincies: Ontario en Quebec. Echter, geografisch gezien liggen beide provincies meer in het oosten dan in het centrale deel van het land. Bezienswaardig in Centraal-Canada zijn de wereldsteden Toronto, Montreal en Ottawa, de Niagarawatervallen en de vele nationale parken, waaronder Georgian Bay Islands.

Informatie over Centraal Canada

Beste foto's & tips van Centraal Canada

'509533' door Lyske1980 '509533' door Lyske1980

CanadaCentraal Canada

CanadaCentraal Canada

Saskatchewan

Lyske1980

Tijdens mijn reis in Canada raadde vrijwel iedereen me af om de provincie Saskatchewan te bezoeken. Het zou er erg saai zijn; het is er hartstikke plat en kaal vanwege het gebrek aan bergen, heuvels en bomen. Maar ik was toch nieuwsgierig en bovendien ging ik er vanuit dat het voor iemand uit het platte Nederland niet zo'n teleurstelling kon zijn. Vlakbij 'Lake Lenore' deed ik een week lang vrijwilligerswerk op een biologische boerderij en ik zag hier voor het eerst enkele elanden, het Noorderlicht én ik vierde er Thanksgiving met een Canadese familie. Ook de slogan van Saskatchewan - Land of the Living Skies - klopt helemaal: de verschillende luchten tijdens de schemering zijn er prachtig. Ik had van dit tripje dus absoluut geen spijt!

'504706' door Lyske1980 '504706' door Lyske1980

CanadaCentraal Canada

CanadaCentraal Canada

Horse Shoe Canyon

Lyske1980

De 'Badlands' in Canada zijn prachtig en je vindt er interessante plekken zoals de 'Hoodoos' bij Drumheller en verschillende 'Buffalo Jumps'. (bij deze ravijnen werden groepen bizons opgejaagd door indianen. De dieren konden uiteindelijk door de snelheid niet meer stoppen en stortten massaal naar beneden waardoor de indianen voorlopig wel even genoeg vlees hadden...) Deze foto betreft 'Horse Shoe Canyon', waar heel veel dinosaurussen zijn opgegraven.

'487768' door abytravel '487768' door abytravel

CanadaCentraal Canada

CanadaCentraal Canada

Natural Bridge in Yoh

abytravel

Als je vanaf de Trans Canadian (Highway 1) afslaat naar Emerald Lake in Yoho NP kom je vrijwel langs de Natural Bridge in The Kicking Horse River. Is deze 's zomers door al het watergeweld nauwelijks meer waarneembaar, nu in de vroege lente kun je precies zien waar het smeltwater zich een weg baant tussen de rotsen door. Uiteindelijk zal de brug instorten en zal er een kloof overblijven. De prachtig groene (emerald) kleur van het water is hier ook goed te zien. Zij wordt veroorzaakt door mineralen die door het smeltwater worden meegevoerd.

Laat kaart zien