Rocky Mountains reisblogs

A home away from home

jdevaan was er (tot 01 jun 2008) Gepost op 28 nov 105 reacties


Bij het voorbereiden van deze vakantie kwamen we tot de ontdekking dat de prijzen van overnachtingen in Canada een flink stuk hoger liggen dan in de VS. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het seizoen in Canada korter is en men dus in kortere tijd een inkomen moet verdienen. Daarnaast bleken tot onze verrassing Bed &Breakfast’s goedkoper te zijn dan de gemiddelde motels. Met als gevolg dat we de afgelopen week in de Canadese Rockies via overnachtingen in B&B’s een inkijkje hebben mogen nemen in de gemiddelde Canadese huiskamer.

Bladerend door de Canadese B&B brochure worden ook nu de superlatieven weer niet geschroomd en wordt steevast melding gemaakt van cozy, comfortable en van alle gemakken voorzien, en is men nergens te beroerd om het je helemaal naar je zin te maken, ”to go the extra mile” zoals het hier heet. Dat alles voorzien van foto’s die duidelijk moeten maken hoe knus en gezellig het wel is.

Dat Canada tot het Britse Gemenebest behoort is duidelijk aan die foto’s af te lezen. Nu ligt de gemiddelde Britse smaak sinds Cromwells “Splendid Isolation” al decennia achter op het Europese vasteland, maar de Canadezen houden zelfs het interieur van hun uit Engeland geëmigreerde overgrootmoeder nog in ere. Foto’s vol boeren kroonluchters, in de muur verwerkte karrenwielen, zelfgebreide beddenspreien en muren vol met stichtelijke Bijbelteksten. Kortom alle mogelijke moeite wordt gedaan om je dat “home away from home” gevoel te geven.

Je snapt dus dat het wel wat moeite heeft gekost om overnachtingsplekken te vinden waar we ons inderdaad thuis voelen. Op de plek waar we op dit moment zitten, in Golden, Alberta is dat gelukt. We zijn terecht gekomen bij Stan en Olive, een echtpaar dat 15 jaar afgelegen gewoond heeft in de Yukon en nu, na hun pensionering hier een B&B zijn begonnen.
Het huis hebben ze inclusief inrichting gekocht en ziet er voor Canadese begrippen erg modern uit.
Zelf overnachten we in de Hideaway Cabin, een bungalow op hun terrein. Of landgoed eigenlijk, want hoewel te belopen, is het toch gemakkelijker om er met de auto heen te rijden.

Heerlijk stil, tussen hoge berken en ratelpopulieren, met prachtig uitzicht op de bergen.
Komt aardig in de buurt van het Nederlandse hutje op de hei. Het schijnt zelfs dat er af en toe zwarte beren rondsnuffelen in het voorjaar.
De bungalow is inderdaad van alle gemakken voorzien en ’s morgens wordt keurig op het afgesproken tijdstip het ontbijtpakketje afgeleverd, inclusief zelfgebakken brood.
Morgen ontbijten we als afsluiting in het huis zelf, cooked by Stan en baked by Olive.
We beginnen ons hier inderdaad aardig thuis te voelen

Stan heeft meteorologie als hobby en houdt ook een eigen weer website bij. Handig voor ons, want in de bergen kan het weer nogal snel omslaan. Zo worden we dus van de nodige tips voorzien over welke activiteit we het beste op welk moment kunnen plannen.

Iemand zich in den vreemde thuis laten voelen is niet velen gegeven, maar Stan kreeg het toch echt voor elkaar toen hij met een ouderwetse Canadese weerspreuk op de proppen kwam.

“Als het regent in Mei, is April reeds voorbij”.

Een rilling van geluk gaat door me heen, alsof ik weer lekker knus en gezellig thuis zit en naar onze eigen weerman Johan Verschuren op Omroep Brabant luister.


jdevaan Positie 647 (320 p.) Lid sinds 30-11-2009 Foto's en tips: 555 Blogs: 45 Fans: 15
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Oog in oog met gloeiend hete lava in Volcano National Park
0 8
Gepost op 05 december
Verenigde Staten Hawaï
India versus Nepal
0 7
Gepost op 18 november
India Madhya Pradesh
Inca Rail - Inca Trail
0 7
Gepost op 09 november
Peru Machu Picchu

Reacties bij deze blog

deHaspelBurght

Door: deHaspelBurght • Geplaatst op

Tja, als ik je blog eerder had gelezen, hadden we waarschijnlijk niet in mei gaan kamperen in canada, want we hebben veel regen en kou gehad. Beter kunnen wachten tot april. Volgende keer beter

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Haha, had een belgische spreuk kunnen zijn.
Goede B&B klinkt het.

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

klinkt als een heerlijke plek! Jullie hadden het goed getroffen daar!

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Weer erg leuk om te lezen. B&B zijn ons afgelopen herfst in Schotland ook heel goed bevallen. Elke keer weer een verrassing. Heel anders dan een standaard hotelkamer.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk om te lezen Jacqueline. Wij hebben onze eigen Ed, die gezellige Rotterdamse weerspreuken bezigt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.