British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blue River Safari

British Columbia,
Canada


Mocht je tijdens je vakantie in de Rocky Mountains van Canada geen beer gezien hebben, dan kan je altijd even doorrijden naar de Blue River Safari. Het stadje Blue River ligt net buiten het nationaal park Jasper ten westen van Jasper en de Blue River Safari staat goed aangegeven op de borden als je vanaf de Icefields Parkway via de Southern Yellowhead Highway (5) richting Clearwater rijdt.

De kans op een ontmoeting met een beer is groot, zo’n 98% en volgens onze gids worden er per rit 1 á 2 beren gespot. Zo waren er afgelopen seizoen (zomer 2015) slechts 3 dagen geweest dat de gidsen geen beren langs de rivier konden vinden. Je kan de safari per boot of jeep maken. Wij kozen voor de boot.
Wij hadden het geluk om niet 1 of 2 maar zelfs 4 beren tegen te komen. Zij liepen allen solitair langs de rivier te struinen en kwamen steeds dichter bij elkaar. Uiteindelijk werden de jongere beren één voor één weggejaagd en bleef de dominantste beer over. Werkelijk fantastisch om dat te mogen zien.

Dan nog even een insiders tip. Mocht je niet met een strak tijdschema zitten, vraag dan of je mee kan gaan met Zak (spreek uit Zek). Zak is de zoon van de eigenaar en mag daardoor min of meer zijn eigen plan trekken. Hij is gepassioneerd over zijn vak, een expert op berengedrag en zijn safari’s lopen qua tijd altijd uit. Zelf vroegen we op het einde of er ook elanden (moose) in de buurt leefden, waarop Zak met hoge snelheid ‘even’ naar Moose Island, een eilandje vlakbij in de rivier, voer om te kijken of ze daar toevallig aan het chillen waren. Helaas geen eland gezien maar wel een kwartier lekker hard door de rivier gescheurd, iets wat de kinderen ook wel konden waarderen! :)