Video verslag Fietsen door de Myra canyon nabij Kelowna aan lake Okanagan Britsh colombia te Canada

Was hier op 2011-05-19 Gepost op:

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversenVandaag gaan we naar de Myra canyon, waar een deel van de Kettle Valley Railway was gebouwd tussen 1912 en 1914. Dit was in die jaren een belangrijke manier van transport van goederen en mensen. Om deze canyon te overbruggen moesten ze toen ruim 15 bruggen bouwen van hout over de kloven van dit gebergte. Zodoende kon de trein zijn weg vervolgen richting de kust. De laatste trein reed hier in 1973 nog overheen en daarna is het spoor verplaatst. In 2003 werd een groot gedeelte van deze bouwwerken door een bosbrand verwoest, maar door vrijwilligers zijn alle bruggen herbouwd op de historische manier, door houten constructies. Vandaag de dag kun je over deze oude spoorweg heen fietsen, een tocht van 12 kilometer heen en natuurlijk ook weer 12 kilometer terug. We huren een mountainbike, en we zijn om 9 uur de eerste die dit pad betreden.

We fietsen over de verschillende houten bruggen die ruiken naar de teer en sommige zijn wel 75 meter hoog over de kliffen. Je kan je niet voorstellen dat hier complete treinen met goederen en mensen overheen zijn gegaan, het kraakt al als je er met zijn tweeën overheen fietst. Ook 2 tunnels zitten in de route en je rijd letterlijk een donker gat in. Tegen de tijd dat je ogen zijn gewend, komt het verblindende licht van het einde van de tunnel je tegemoet. Het is een mooie rit met veel uitzicht punten en verschillende planten en bloemen. Opeens stopt Frank en voordat ik ben gestopt met kletsen,zie ik een groot hert op het pad staan. Heel even is er oogcontact en daarna gaat het hert behoedzaam de steile helling op en kunnen we er langs. Dat is het grote voordeel van de vroege vogels, je ziet nog eens wat. Verderop stoppen we even om wat te drinken. Terwijl Frank nog de fiets tussen de benen heeft komt er een squirrel kijken ( een kleine eekhoorn) en loopt nieuwsgierig naar Frank toe. Via het zware profiel van de voorband gaat hij omhoog, en even is Frank bang dat hij in zijn korte broek zal kruipen, op zoek naar een grote eikel !! Brutale jongens hier.

Als we de mountainbike weer inleveren bij Jeroen, een Nederlandse jongen uit Bennekom, ( die zich hier Joe noemt want Jeroen op zijn Engels uitgesproken kom je snel op Urin uit, dat weer pis betekent) verteld hij honderd uit over de grote overstap met zijn ouders, broers en zussen. Hij zou niet meer terug willen naar Nederland zoals zoveel emigranten hier.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.