BBC (Beautiful British Columbia), aankomst in Canada. #1

Was hier op 2010-09-29 Gepost op: 1 reacties.
Jaahh! Het is gelukt! onze eerste internetverbinding! In een land waar je verwacht dat op elke straathoek en hotel wifi zit. In een land waar dat ook zo is alleen niemand tot dusver verstand had van wachtwoorden en beveiligde verbindingen :-)

We zijn 10 september na een soepele en rustige vlucht zonder vertragingen aangekomen in Vancouver. Na de douane snel onze huurauto gehaald. Bezorgd werd ons vermeld dat we de kleinste autocatogorie hadden en of we niet wilden opschalen. Na 2 seconden twijfel toch besloten dat het hier wel mee zou vallen met die kleine catogorie en inderdaad; We kregen een KIA forte. (Kia ceed, maar dan sedan) Een mega-kofferbak waar bijna 3 koffers in kunnen lachte ons tegemoet en we waren blij dat we geen geld hadden verspilt aan het ‘opschalen’.

Uit de garage van Avis reden we gelijk de Vancouver-verkeerjungle in. Pfff, deze stad lijkt verkeerstechnisch op NY! En ons hotel zat midden in het centrum... Dus we komen er gelijk goed in. Ook leerden we gelijk dat als er 5 lanes zijn waarop je allemaal 60 km/h mocht rijden het geen probleem is om je auto op de rechterbaan te parkeren... Leuke breaktest! Maar geen zorgen alles ging goed!
‘s Avonds geprobeerd wakker te blijven, maar na 24 uur wakker te zijn geweest hebben we het om 7 uur ‘s avonds opgegeven en zijn gaan slapen.

De volgende dag een mooie, nee, prachtige rit richting Penticton (390 km) WAUW! WAT EEN LAND! Als je Vancouver 100 km uit bent val je direct in de prachtige bergen en natuur! Onbeschrijfelijk!
We hebben al zoveel gezien dat we het idee hebben hier al een paar dagen te zijn!

Waarschuwingsborden langs de kant van de weg geven aan specifiek voor welke overstekende dieren je moet uitkijken. (mountaingoats, anders als onze berggeit.., elanden en mountainsheep).
Al deze beestjes stonden keurig binnen een km vanaf het bord ergens langs de kant van de weg te poseren! We vermoeden dan ook dat ze de bordjes er zelf er neer hebben gezet.
Geweldig zoveel wild als hier rondloopt! Ze lopen ook niet weg als je met de auto stopt om een foto te maken. Ze steken nog net niet hun hoofd naar binnen.
Zelfs de ieniemienie chipmunks die ze hier hebben eten gewoon uit je hand.

Nu zitten we 2 dagen in een ongelooflijk gastvrije B&B bij Cindy en Richard. Ze hebben 2 kamers, maken homecooked breakfast en vers fruit voor ons en de kamers zijn voorzien van flosdraad tot vitaminepillen, van ochtendjas tot een jaargang national geographics...

Zo leuk allemaal! We vinden het hier geweldig so far!
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
 

1 reactie(s) bij "BBC (Beautiful British Columbia), aankomst in Canada. #1"

  • profile image comment

    Leuk om te lezen . Ben zelf 3 jaar geleden in die regio geweest en je wordt idd overweldigd door de natuur.

    Door ciske • geplaatst op 2012-07-12 20:09:10

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.