British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lake O'Hara

British Columbia,
Canada


Lake O'Hara is enkel te bereiken via een 11 km lange gravel road. Enkele maanden op voorhand kan je hiervoor een busticket reserveren (als je er snel bij bent). Anders is het de volle 11 km te voet.

In een vorige foto had ik al eens het uitzicht vanaf Opabin Prospect op Lake O'Hara gepost maar ook het zicht vanaf de oever zelf mag er zeker zijn! Deze foto is genomen vanaf 'Le Relais', de eindhalte van de bus.

Voor een kamer in de Lake O'Hara Lodge betaal je minstens 470 euro, voor één van de cabins aan de oever van het meer, die je in de verte op de foto ziet, minstens 660 euro. Gelukkig is er ook nog een camping. Wij kozen om te overnachten in Golden, een stuk betaalbaarder, op een 45-tal min rijden van het begin van de gravel road.

Doordat er slechts enkele bustickets per dag worden uitgegeven en er niet veel mensen de weg naar boven stappen, is het er altijd heel erg rustig. De landschappen zijn er prachtig en de uitzichten onovertroffen. Ben je in de buurt en hou je van een stevige wandeling dan is dit een echte aanrader!
Canada op z'n best!