British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In Canada op pad met kano op Murtle Lake

British Columbia,
Canada


Ooit wil je naar Canada en wat ga je daar doen, natuurlijk je huurt een auto of een camper, onze keus viel op een auto en kamperen met de tent, aangezien we dit alle 4 overal ter wereld hebben gedaan is dit voor ons niet erg angstaanjagend.
Na een paar rustige dagen in Calgary vertrekken we naar Banff om eens te kijken of we hier een mooie meerdaagse trekking kunnen maken. We zetten onze tenten op bij het kampeerterrein en gaan vervolgens onderweg om de hele kofferbak vol te laden met hout om een lekkere warme avond te hebben. We zijn nog in de veronderstelling dat we naar alle waarschijnlijkheid geen beer te zien krijgen. Na de volgende dag een bezoek te hebben gebracht aan het bezoekerscentrum denken we hier wel anders over. Er is een beer gesignaleerd op onze camping welke we ook zien, dus toch maar bearspray mee. Na een mooie wandeltocht besluiten we toch naar Vancouver Island te gaan en hier de meerdaagse wandeling te maken de West Coast Trail, welke begint in Bamfield, de weg hier naartoe is geweldig, eerst 2 dagen over asfalt, daarna met de boot en dan nog 80 km naar Bamfield, alleen is dat over een onverharde weg en hier doen we dus een paar uur over, net als de volgende dag om boodschappen te doen, want ja in Bamfield is er niks. Na een mooie tocht en een paar dagen uitrusten in Vancouver, vertrekken we naar Wells Gray Park. Hier wilde we een andere buitensport proberen, met de kano op Murtle Lake hier is naast het motorbootje van de boswachter geen ander gemotoriseerd vaartuigen aanwezig.
Nu was een kano op de camping huren mogelijk, maar deze lag een aantal kilometers verderop, dus hoe kom je daar. Nu net als thuis kano op het dak en karren maar en vervolgens een aantal mooie dagen in de stilte voordat er weer verder werd gegaan met de rondreis. En dan het laatste stuk de Icefield Parkway geweldig om te zien en helaas na een laatste dag in Banff weer naar huis.