British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alpine weide bij Wells Grey

British Columbia,
Canada


Uit mijn blog:
De Trophy Mountain meadows wordt beschreven in de informatiefolder als een van de meest toegankelijke alpineweide in British Columbia. Op ongeveer een uurtje lopen van de parkeerplaats moet deze spectaculaire alpine weide te bewonderen zijn, dus, gaan we doen!

De weg, naar het startpunt van deze prachtige wandeling is 11 km lang. Het begint met een redelijke gravelweg, maar al heel snel rijden we soms niet harder dan 10 km per uur om de vele gaten en grote stenen te kunnen ontwijken. De weg is echt super slecht en we doen er bijna 1 uur over om boven te komen.

Rugzakken op, flesjes water mee, op naar de alpineweide.
Het is een erg pittige klim, eigenlijk alleen maar naar boven. Het is warm, de rugzakken voelen zwaar en elke keer als we stoppen om even op adem te komen worden we omringd en gestoken door de vele muggen en steekvliegen die op ons afkomen. Nergens staan bordjes om de weg te wijzen, maar het pad is erg duidelijk. Op weg naar boven zien we regelmatig kleine watertjes stromen, en lopen we door een machtig bos. We zien bijna niemand op onze weg naar boven op een enkeling na die al boven is geweest.

Na drie kwartier ben ik op, ik ben zo moe, warm en vol insectenbeten, dat ik de eerstvolgende tegenligger vraag of het nog ver is naar de weide (ik zou het bijna op geven en terug naar beneden lopen)….. Gelukkig, nog max 10 minuten zegt hij. Dat geeft weer moed om nog even door te lopen!
Hoe hoger we komen hoe meer kleine stukjes weide we al zien tussen de enorme bomen, het wordt steeds mooier en weidser...
Met als resultaat een prachtige bloemenzee!