British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwarte beren in het Olympisch park

British Columbia,
Canada


Naar het Olympisch park in Whistler gaan is een absolute aanrader! De locatie van de Olympische Winterspelen in 2010 dient nu vooral als trainingslocatie voor lokale en internationale atleten, maar af en toe wordt het ook opengesteld voor toeristen. In de zomer is het een aantal weken open voor publiek en daarbuiten alleen toegankelijk met toestemming. Als liefhebber van beren had ik gevonden dat er een bedrijf als enige een speciale vergunning heeft om altijd over het terrein te mogen rijden om er de zwarte beren te fotograferen. Door de relatieve rust en de grote voorraad aan lekker voedsel, zoals wilde bessen en klaver, komen de beren graag in het Olympisch park. Met onze vriendelijke gids Graham gingen we op een regenachtige morgen op pad in onze luxe SUV door het park; de standaard Jeep was geüpgrade vanuit het bedrijf, gewoon omdat het kon. Daar hield ons geluk niet op, want ook in het park was het goed raak!
Het was inmiddels eind september en de zwarte beren waren zich aan het voorbereiden op de winter. Al vlak na binnenkomst spotten we deze prachtige moeder beer met haar dochter. Ze had ook nog een ander jong, maar dit mannetje was iets avontuurlijker terwijl zijn zusje constant dicht in de buurt van haar moeder bleef. In totaal zagen we vijf zwarte beren die ochtend en maakten we ook nog een pitstop bovenaan de gigantische skischans.
Kortom, als je in Whistler bent is deze tour een absolute must. Zowel door de bijzondere locatie als door de top service van de tour!