British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

British Columbia image

Een flinke klim, maar mooie beloning!

British Columbia
Canada
WKerkhof

Een flinke klim, maar mooie beloning!

Wells Gray Provincial Park ligt vlakbij Clearwater op de weg richting Jasper in British Colombia.
We hadden gelezen dat dit een prachtig park is met velle indrukwekkende watervallen en mooie wandelroutes, dus besloten we hier twee nachten in de buurt te blijven logeren zodat we genoeg tijd hadden om dit park te verkennen.

In de informatie folder en routekaart van het park staat een locatie die onze aandacht trekt: Trophy Mountain. De Trophy Mountain meadows wordt beschreven als een van de meest toegankelijke alpineweide in British Columbia. Op ongeveer een uurtje lopen van de parkeerplaats moet deze spectaculaire alpine weide te bewonderen zijn, dus, gaan we doen!

De weg, naar het startpunt van deze prachtige wandeling is 11 km lang. Het begint met een redelijke gravelweg, maar al heel snel rijden we soms niet harder dan 10 km per uur om de vele gaten en grote stenen te kunnen ontwijken. De weg is echt super slecht en we doen er bijna 1 uur over om boven te komen. Gelukkig zitten we ruim in onze tijd!

Eenmaal boven is het uitzicht al fenomenaal, dus dat beloofd wat!
Rugzakken op, flesjes water mee, op naar de alpineweide.
Het is een erg pittige klim, eigenlijk alleen maar naar boven. Het is warm, de rugzakken voelen zwaar en elke keer als we stoppen om even op adem te komen worden we omringd en gestoken door de vele muggen en steekvliegen die op ons afkomen. Nergens staan bordjes om de weg te wijzen, maar het pad is erg duidelijk. Op weg naar boven zien we regelmatig kleine watertjes stromen, en lopen we door een machtig bos. We zien bijna niemand op onze weg naar boven op een enkeling na die al boven is geweest.

Na drie kwartier ben ik op, ik ben zo moe, warm en vol insectenbeten, dat ik de eerstvolgende tegenligger vraag of het nog ver is naar de weide (ik zou het bijna op geven en terug naar beneden lopen)….. Gelukkig, nog max 10 minuten zegt hij. Dat geeft weer moed om nog even door te lopen!
Hoe hoger we komen hoe meer kleine stukjes weide we al zien tussen de enorme bomen, het wordt steeds mooier en wijdser

Eindelijk zijn we boven….
Sprakenloos….
Bijzonder indrukwekkend…….

Wat was het de moeite waard om nog een stukje verder te gaan voor deze indrukwekkende bloemenzee en dit prachtige uitzicht! Overal waar je kijkt paarse, rode en witte bloemen op de weide! Uitzicht over het schitterende landschap van bomen en bergen!
Te lang op een plek blijven staan is helaas erg lastig. Zodra je maar 10 seconde stil staat komen alle stekende insecten op je af, maar op zo’n prachtig plaats neem je dat zelfs voor lief.
We genieten, maken foto’s, vullen ons vochtgehalte weer aan en lopen dan voldaan weer naar beneden.

De terugweg gaat een stukje makkelijker, lekker alleen maar naar beneden lopen.

Echt een super mooie wandeling die meer dan de moeite waard was, maar onderschat hem niet. De warmte en de steekvliegen maken het geen makkelijke klim naar boven!

Foto's

67723.jpg
67723.jpg
WKerkhof
67723.jpg
67723.jpg
WKerkhof
59059.jpg
59059.jpg
WKerkhof
59059.jpg
59059.jpg
WKerkhof
e5fb7.jpg
e5fb7.jpg
WKerkhof
e5fb7.jpg
e5fb7.jpg
WKerkhof
76a8a.jpg
76a8a.jpg
WKerkhof
76a8a.jpg
76a8a.jpg
WKerkhof
59059.jpg
59059.jpg
WKerkhof
59059.jpg
59059.jpg
WKerkhof