Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountains image

Beren op de weg en drukte bij Lake Louise

Rocky Mountains
Canada
ChristaThieme

Beren op de weg en drukte bij Lake Louise

Na de prachtige wandeling in Johnston Canyon rijden we met de camper weer verder. Of eigenlijk, ik rijd verder! Voor het eerst ga ik achter het stuur zitten van zo’n groot ding en een beetje spannend vind ik het wel. Maar al na een paar minuten blijk ik mij voor niets zenuwachtig te hebben gemaakt. De camper is zodanig ontworpen dat je een goed overzicht op het verkeer hebt en een automaat rijden stelt ook niets voor. Zelfs het inparkeren wordt je gemakkelijk gemaakt door een achteruitrijcamera. Ik voel mij al snel een volleerd chauffeur die al jaren met campers door het land rijd.

Hoe leuk het rijden ook is, er is een nadeel van achter het stuur zitten,. Je kan niet gemakkelijk foto’s maken van de beer die je tegenkomt! Wat is dat balen zeg! De beer langs de weg was lekker aan het slenteren, af en toe een takje of besje etend van de struiken langs de weg. Manlief en de kids hebben echter een geweldig zicht op de beer want hij loopt op nog geen meter van de camper. Onze eerste echte beer! Wow! Na een paar minuten rijden we door en de auto’s die achter ons gestopt zijn krijgen zo ook de mogelijkheid om de beer wat beter te bekijken.

Terwijl we doorrijden genieten we van de geweldige uitzichten en lassen ook regelmatig een pauze in om bijvoorbeeld foto’s te maken. Langs de wegen zie je regelmatig bruine bordjes staan met de naam van de waterval, het uitzichtpunt of een ander natuurverschijnsel dat het bezichtigen waard is. De bezienswaardigheden zijn meestal vlak langs de weg en er is altijd wel een goede parkeerplaats om de camper kwijt te kunnen. Het is net alsof de weg er neergelegd is voor de luie toerist, zo ontzettend gemakkelijk is alles te bereiken. Geen wonder dat het een van de populairste routes is.

Rond het middaguur komen we de Icefields Parkway op en rijden we naar Lake Louise. En dat was echt een foutje in de planning! Mijn god, wat een drukte! De hele ochtend bijna geen kip op de weg en bij Lake Louise is er geen parkeerplaatsje meer vrij. Bussen, campers en auto’s rijden af en aan. We rijden steeds verder naar boven en uiteindelijk zien wij een camper wegrijden en kunnen wij zijn plekje innemen. In en rond het prachtige Fairmont Chateau Hotel dat langs de oever van Lake Louise ligt is het een drukte van belang. Kruiers lopen af en aan met bagagewagens vol met koffers van de gasten, overal waar je kijkt zie je dagjesmensen van allerlei nationaliteiten en hoor je het geluid van klikkende camera’s om je heen.

We wilden eigenlijk iets gaan drinken in het hotel maar het was zo ontzettend stampvol dat ik eigenlijk alleen maar weg wilde. Daarbij bleek het in het hotel niet mogelijk om een biertje, een koffie en wat fris op één plek te drinken. Koffie kon je krijgen in de koffiebar die er helemaal niet gezellig uitzag. Het biertje kon je bij de bar krijgen, maar daar mochten de kinderen niet mee naar binnen omdat zij nog te jong waren voor alcohol. Lake Louise wordt gezien als één van de mooiste meren van de Rockies, maar ik heb er eigenlijk niet van kunnen genieten. Het enige wat ik dacht is “weg uit deze mensenmassa”. Conclusie, rond de middag naar Lake Louise is een absolute No-Go!

Mijn opluchting is groot als ik weer in de camper op de weg zit. Het is weer rustig en nergens merk je dat het een paar minuten geleden nog een gekkenhuis was. Wat een groot contrast! Net na Bow Lake zien we een bordje ‘Num-Ti-Jah Lodge’ en besluiten daar eens te gaan kijken. Het is een typisch Canadese gebouwde lodge in blokhutstijl met rode daken. Het kijkt prachtig uit over Bow Lake met in de verte de Crowfoot Glacier die Crowfoot Mountain als een witte deken bedekt. Om ons heen kijkend komt bij ons het gevoel van vergane glorie naar boven. Ook het restaurant en het kleine winkeltje doet muffig aan. Maar de locatie is prachtig en er scheren een aantal boerenzwaluwen speels langs ons heen. Na een tijdje rijden we verder en besluiten op eén van de parkeerplaatsjes ons eigen boterhammetje te smeren. Na onze lunch is de eerstvolgende stop The Crossing, een kruispunt van meerdere wegen in het midden van de natuurparken. En terwijl de meeste toeristen richting Jasper gaan buigen wij af naar rechts, richting Abraham Lake.

Foto's

0dc9c.jpg
0dc9c.jpg
ChristaThieme
e0eae.jpg
e0eae.jpg
ChristaThieme
acfd7.jpg
acfd7.jpg
ChristaThieme
01ea3.jpg
01ea3.jpg
ChristaThieme
ef3c6.jpg
ef3c6.jpg
ChristaThieme
aae5f.jpg
aae5f.jpg
ChristaThieme
ecf94.jpg
ecf94.jpg
ChristaThieme