Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountains image

Op naar de Canadese Rocky Mountains

Rocky Mountains
Canada
ChristaThieme

Op naar de Canadese Rocky Mountains

Onze reis naar Canada in augustus 2016 was werkelijk een onvergetelijke ervaring. We hadden van anderen, die de rondreis maakten van Vancouver naar de Rocky Mountains en weer terug, al gehoord dat ze het aantal kilometers wel erg veel vonden. Daarom besloten wij om deze reis, die door reisorganisaties vaak als een standaard rondreis wordt aangeboden, in tweeën te knippen. Wij houden nu eenmaal er van op ons gemak te reizen en zouden het zonde vinden om door tijdgebrek dingen te moeten overslaan. Daarnaast woont tegenwoordig mijn zus nu met haar gezin in Kelowna BC en ik vermoed dat wij wel vaker die kant op zullen gaan.

Zo gezegd, zo besloten. We pakten Google Maps erbij, open de Skype verbinding met mijn Canadese zus, en overleggen een flink uur over wat de beste route zou zijn. Uiteindelijk besluiten we om per vliegtuig naar Calgary te vliegen, daar een camper te huren en via de Rocky Moutains naar Banff National Park, Jasper National Park, Valemount, Blue River, Clearwater, Grey Wells Provincial Park , Kamloops en dan uiteindelijk naar Kelwona te rijden. Daar blijven we dan een kleine week, waarna wij onze roadtrip weer vervolgen en onderlangs weer terug via Vernon, Mt Revelstoke National Park, Glacier National Park, Golden, Yoho National Park en Banff naar Calgary rijden. Mijn moeder, kwakkelend met haar gezondheid, “lift” met ons mee in het vliegtuig. Op Calgary Airport zal ze door mijn zus worden opgehaald en aan het einde van onze rondreis weer terug gebracht worden. Op deze manier kan ze begeleid vliegen en durft ze het ook aan om mijn zus te bezoeken.

Zo besloten, zo gedaan. De vlucht naar Calgary verliep soepel en het was heerlijk om zuslief een echte knuffel te kunnen geven. We overnachten met ons allen in hetzelfde hotel in de stad, dus de ‘overdracht’ van moeders gaat gemakkelijk en de rest van de dag besteden we aan lekker bijkletsen. De volgende ochtend haalt de camperorganisatie ons bij het hotel op, we vullen de noodzakelijke formulieren in, krijgen uitleg over het gebruik van de camper en dan zijn we weg. Nou ja, voor mijn gevoel eigenlijk nog net niet want we gaan ook nog de noodzakelijke proviand inslaan bij een grote Walmart die vlakbij zit. En dan eindelijk… op weg naar de Rockies!

De wegen zijn heerlijk breed en overzichtelijk in Canada, de Canadezen zijn gentlemen in het verkeer en we komen dan ook in no time in Banff aan. Voor de eerste keer een camper parkeren is absoluut geen probleem. Het blijkt dat de standaard camperplaatsen berekend zijn op veel grotere campers dan de onze. Achteruit rijden en moeilijk manoeuvreren is dus helemaal niet aan de orde. En ik word op slag verliefd op het land. De Rocky Mountains zijn echt overweldigend! Als je van majestueuze bergen houdt, van machtig eeuwenoude bossen doorspekt met ijsblauw water in de vorm van rivieren, meren en watervallen, dan is dit ‘the place to be’! Ik houd daar dus blijkbaar erg van! ;)

Het eerste wildlife dat we tegenkomen zijn de grondeekhoorn en de rode eekhoorn. Ik ben helemaal blij als ik deze beestjes zie dus ga ik gelijk aan de slag met mijn fotocamera. Vanaf dat moment heb ik mijn camera altijd klaar liggen naast mij. Of het nou tijdens het autorijden is of als ik buiten op de picknicktafel het eten aan het voorbereiden ben, Ik wil niets missen. De vakantie is voor ons goed begonnen. Het loopt soepel en we zijn allemaal in ons nopjes. Zelfs onze puberende supernerd is tevreden, want door onze mobiele wifi kan hij toch regelmatig nieuwe hoofdstukken van zijn online boeken downloaden en tijdens het vele rijden lezen. Tenminste… zo lang er bereik is!

De volgende dag gaan we heel vroeg op pad. Door het tijdsverschl van 9 uur worden we voor 6 uur wakker. Het is nog donker, de zon komt pas rond 7 uur op. Na een lekker rustig ontbijtje gaan we maar alvast rijden richting mijn eerste grote waterval... maar dat is een verhaal voor de volgende blog!

Foto's

7b1b6.jpg
7b1b6.jpg
ChristaThieme
1c293.jpg
1c293.jpg
ChristaThieme
39b45.jpg
39b45.jpg
ChristaThieme