Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Canada image

Rondreis door West-Canada met camper

Canada
Noord en Midden Amerika
Rencontheirway

Rondreis door West-Canada met camper

Blue River is een rivier waar we over gelezen hebben en waar we een safari kunnen doen met een bootje om beren te spotten. We gaan ervoor maar verwachten er niet te veel van.
Een klein bootje met toevallig nog 4 Hollanders erin stuurt ons een Canyon in met de verwachtingsvolle naam Grizzly Cove. We zijn nog geen 10 minuten op weg en het is al raak, een zwarte beer die langs de kant van het water loopt te scharrelen. We kunnen op ons gemakje kijken en foto's maken. Dan loopt de beer het water in en gaat zwemmen (!!!!!) vlak voor onze boot langs naar een eilandje verderop. Hoe kicken is dat! Ons bootje vaart langzaam met m mee en we zien m aan land gaan, de foto van het uitschudden van zijn vacht op de kant ziet er geweldig uit. We laten m lekker scharrelen en gaan op zoek naar meer beren.
Nog geen 5 minuten varen en een moeder met een jong (1 jaar oud), het lijkt wel niet op te kunnen. Lekker achter elkaar aanlopend langs het water door de bossen heen, magnifiek. Claudia heeft hier een foto gemaakt die echt supercool is, met de reflectie van de twee beren in het water!
Toch nog even verder zoeken, bingo! Een wat meer donkere chocolade-achtige beer deze keer. Wat is het toch een mooi gezicht, zo dichtbij zo'n groot beest.
Ons uur zit er op en we gaan zeer tevreden terug naar de camper.
We rijden op ons gemak door naar Jasper, waar we rond een uur of 5 of 6 aankomen. Vlak voor Jasper komen we de provincie Alberta binnen en daar moet de klok een uur vooruit.
We wandelen door het dorpje naar het TIC voor de plaatselijke info van het park en voor een overnachtingsplek. Morgen blijven we de hele dag in het park dus we gaan voor twee nachten.
We maken de beste spaghetti ever en gaan lekker tukken, morgen een hoop te doen!
26-5 Jasper
Het lijkt zowaar een mooie dag te worden, zonnetje doet voorzichtig zijn best als we vroeg opstaan om op pad te gaan. Eerste activiteit is wandelen bij Maligne Canyon. We parkeren de RV bij Sixt Bridge en willen een rondje lopen van zo'n 6 km. We gaan op pad en na een kwartiertje komen we erachter dat we toch niet zulke goede padvinders zijn, verkeerde kant opgelopen, pad houdt op.... Dus maar weer terug naar de RV om opnieuw te starten. Claudia ziet in het bos iets bewegen en we blijven stil staan om te zien wat het is. Het is een coyote! Te ver weg en te snel voor een foto helaas, maar wat een prachtig beest.
Nieuwe poging, we gaan van start, langs de rivier door de bossen tegen een berg op. Een prachtig rondje met als enige wildlife een paar squirls en halverwege een mooie Canyon waar de rivier zich door heen perst. 2 uurtjes gewandeld dus we lunchen voordat we verder gaan naar Maligne Lake.
We zijn nog geen halfuurtje op weg als we wat deer ( herten) zien staan langs de kant van de weg. Wat verderop loopt een vrouwtjes Longhorn sheep over de weg, niet zulke long horns helaas, wel weer een nieuwe soort die we kunnen afvinken. De volgende stop langs de kant van de weg is als we weer een auto zien stilstaan, we stoppen ook en zien een Moose, een moeder met een kalf. Helaas dus een vrouwtje en niet een mannetje met een imposant gewei.
Tot aan Maligne Lake geen verdere beesten meer, het meer is mooi om te zien zeker met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. We worden meer dan regelmatig gewaarschuwd dat we in Caribou country zijn en dat we moeten oppassen voor overstekende rendieren.
De volgende stop is een hot spring waar we lekker in het warme water willen gaan liggen. We zijn lekker onderweg als er weer een paar auto's langs de kant van de weg staan, Bear Jam!!
Er loopt weer zo'n zwarte reus lekker op z'n gemakkie langs t water. Het lijkt er even op dat ie door de bosjes omhoog naar de weg komt, maar hij blijft lekker in de bosjes liggen, dus we gaan door.
Miette Hot Springs is een soort zwembad met lekker warm (40 graden) water, lekker liggen in t zonnetje, uitzicht op besneeuwde bergtoppen, lekker relaxen!
Hadden we ook wel nodig want we dachten even dat we niet voldoende benzine hadden om terug te kunnen, dat was even stressen....
Bijna weer in Jasper dorp, zien we toch nog een Caribou! Ook nu weer gewoon langs de kant van de weg, lekker gras aan t peuzelen.

Wat een dag, wat een wildlife, lekker wat eten bij de pizzahut/KFC en naar bed. Mooie dag!

Bearcount: 8


Foto's

1805e.jpg
1805e.jpg
Rencontheirway
32137.jpg
32137.jpg
Rencontheirway
32137.jpg
32137.jpg
Rencontheirway