Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Canada image

Rondreis door West-Canada met camper

Canada
Noord en Midden Amerika
Rencontheirway

Rondreis door West-Canada met camper

21-5 Vancouver - Whistler
We waren redelijk vroeg op na een redelijke nacht slapen. Lekker gedoucht op de camping en klaar voor vertrek. De stad uit en de grote weg op. Wat is dat bakbeest lang (9 meter) en breed (3,1 meter) en wat hebben we een ruimte nodig om te draaien.
Maar alles gaat prima, langzaam maar voorzichtig. Onderweg stoppen we bij een kopermijn waar we een kleine toer door de mijn doen onder andere met een mijntreintje.
De volgende stop is bij een mooie hoge waterval Shannon Falls.
We komen lekker vroeg aan in Whistler, hier werd in 2010 een deel van de olympische Winterspelen gehouden werd. Een leuk stadje waar we wat eten en een ijsje eten. We wandelen wat door het stadje en doen boodschappen voordat we naar een plekje voor de nacht op zoek gaan, dat wordt het Riverside Resort.
Het miezert de hele dag al een beetje dus we besluiten niet meer te wandelen over t park maar wat te eten en NCIS te kijken. We halen de hele aflevering niet en gaan redelijk vroeg naar bed, we willen morgen vroeg weg want we moeten 300 km tuffen.
22-5 Whistler - 100 Mile House
Vroeg op zoals gezegd, 0700 gaat de wekker, toiletspullen mee en naar de douches.
Na t douchen lopen we terug naar de camper als iemand naast ons komt lopen en zegt, look there's a bear...... Op nog geen 50 meter afstand loopt doodgemoedereerd een zwarte beer over de campground!!!!!!!! Hij loopt gelukkig in de richting van onze camper zodat we snel te fotocamera kunnen pakken. Wat een supercool gezicht!!!!!
Onze dag kan niet meer stuk, opgelaten maken we de camper klaar voor vertrek en off we go.
Lekker stukje sturen, door de bergen heen, haarspeldbochten, 13% dalen, slingerende wegen, sneeuw in de berm, wat een prachtige weg.
Claudia was wat zenuwachtig voor de bergen maar ze doet t supergoed.
We komen nog een mooie waterval tegen Nairn Falls, 1,5 kilometer wandelen door t bos, lekker om even de benen te strekken. Bleek nog een redelijke klim te zijn ook dus we hebben onze beweging al gehad.
Halverwege de dag rijden we een viewpoint op om te genieten van t uitzicht van een meer tussen twee bergen in. Als we weer wegrijden, lopen er zomaar 3 herten op 15 meter voor onze camper langs. Richard stapt met de fotocamera uit en de herten laten zich gewillig fotograferen.
Wat een wildlife vandaag... We rijden langs een weg waarlangs een aantal dorpen liggen die genoemd zijn naar de afstand tov het beginpunt; 83 mile house, 99 mile ranch om uiteindelijk uit te komen in 100 mile house. Bij de turist information zoeken we een mooie campground aan een meer op en halen boodschappen. BBQ vanavond, vuurtje stoken en vlees zwart blakeren.
Het is wel wat aan de koude kant maar t vuurtje doet t goed en de burgers en worstjes smaken
prima.

Foto's

8ee13.jpg
8ee13.jpg
Rencontheirway
ede01.jpg
ede01.jpg
Rencontheirway
ede01.jpg
ede01.jpg
Rencontheirway
5761b.jpg
5761b.jpg
Rencontheirway
5761b.jpg
5761b.jpg
Rencontheirway
ba4c3.jpg
ba4c3.jpg
Rencontheirway
ba4c3.jpg
ba4c3.jpg
Rencontheirway