Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Canada image

Canada

Canada
Noord en Midden Amerika
Rencontheirway

Rondreis door West-Canada met camper

Maandag 20-5 zijn we vertrokken met KLM voor een 9 uur durende rustige vlucht naar Vancouver. Aangekomen aldaar ietwat zenuwachtig voor de douane omdat we een rugzak vol met stroopwafels en een tas vol met zakjes poeder voor de shakes bij ons hebben. Maar anders dan bij Border Security wordt er nergens naar gekeken en staan zo buiten.
Taxi gepakt naar ons hotel alwaar we als eerste contact hebben gelegd met Jennifer en Helen. Voor de diehard volgers van onze reisverslagen..... Zij zaten in Bolivia bij ons in de jeep tijdens de excursie over de zoutvlaktes.
Voor hen is de rugzak vol met stroopwafels, als openstaande tegenprestatie voor het betalen van de entree van een park in Bolivia; de verzending via de post is nooit aangekomen, dus moesten we zelf gaan brengen....
We spreken af om 18 om te gaan eten met zn vieren, dus we kunnen een uurtje slapen.
Iets eerder dan gepland staan de dames voor het hotel en gaan we op pad. Het is Victoria Day, een feestdag om te vieren dat de zomer begint ( het regent en is 15 graden), en niet alles is geopend. Maar de dames hebben een leuke sushi tent gevonden en daar hebben we heerlijk gegeten en bij gekletst. Verzadigt en verkwikt en aanmerkelijk aangedikt ( this ones for you Buurman) worden we na een korte stadstour weer voor het hotel afgezet. Ontzettend leuk om de dames weer even gezien te hebben! Verzoeken voor party vd Berg: nieuwe motherload stroopwafels in september, svp.
Dinsdag, camper ophalen!
Toen we boekten leek t allemaal zo leuk een lekkere grote camper, lekker stoer...
maar we zijn allebei stik nerveus nu we m moeten ophalen. Bij de verhuurder nog maar gevraagd of ze ons konden downgraden, maar dat kon niet.
Wat een bakbeest, lijkt wel een stadsbus zo groot. Lekker voorzichtig gaan we op pad, wat doet ze t goed, zo rustig en netjes sturen door de stad, toppertje!!
We stoppen bij de Wallmart voor de eerste boodschappen en gaan dan op pad naar een overnachtingsplek. In eerste instantie hadden we gedacht al een stuk te tuffen naar Whistler maar besluiten wijselijk om lekker uit te rusten en niet te veel te rijden.
Voor de eerste keer een campground op - hebben maar gevraagd naar een "easy accessible spot"- voor de nacht.
Camper ingericht, bedden opgemaakt, hamburgertje gebakken en toen nog even een duikje genomen in t zwembad, lekker even gebubbeld om de stijve spieren kwijt te raken.
Nog even een aflevering NCIS gekeken en toen voor de eerste nacht ons camperbed in.