Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Canada image

Mijn 10 mooiste bestemmingen in Canada

Canada
Noord en Midden Amerika
Sr-fotografie

Mijn 10 mooiste bestemmingen in Canada

Na een prachtige rondreis van 30 dagen door Canada heb ik heel veel mooie herinneringen meegenomen naar huis. Een aantal van de mooiste bestemmingen heb hieronder op een rijtje gezet (willekeurige volgorde).

1) Québec

De gezellige Franse sfeer is goed te proeven in dit oude stadje. In het centrum voelt het als een soort mini Parijs inclusief ‘Mont Martre’ met zijn kunstenaars. Het grote indrukwekkende hotel Fairmont Le Château Frontenac is van veraf al te zien en steekt boven alles uit. De oude stadsmuur, het fort en de gekleurde huisjes maken het plaatje compleet.

2) Saguenay Fjord National Park

Kamperen lanSONY DSCgs het water en dan meteen drie beluga’s langs zien zwemmen. Wat een mooi moment was dat. En toen ook nog een Minky Whale met de staart klapte op het water was ‘National Geographic live’ compleet. Vanuit een kajak op zee nog meer Minky whales zien maakte het avontuur helemaal onvergetelijk.

3) Toronto

SONY DSCVanuit de CN toren (553,3 m hoog) heb je een prachtig uitzicht op de stad. Vlakbij de toren staat het openlucht treinenmuseum en de Steam Wistle Brewery. Toronto lijkt ‘s avonds een beetje op New York door al zijn grote reclameborden en verlichting.

4) Niagara Falls

Toeristisch zijn de wateSONY DSCrvallen wel, maar dat maken ze niet minder mooi. Een enorme hoeveelheid water valt naar beneden. Wat ook leuk is Ford George, waar je een stukje geschiedenis kan proeven en het dorpje Niagara on the Lake wat op een kleine afstand van de watervallen ligt. Bij het dorpje is het alsof je 100 jaar terug in de tijd gaat. De geuren van fudge en chocola komen je meteen tegemoet vanuit de piepkleine winkeltjes waar je zo mee kan kijken met het proces in de bakkerij waar al het lekkers wordt gemaakt.

5) Icefields Parkway

SONY DSCVan Banff tot Jasper is dit een enorm mooie route over de highway 93 en 93A langs spiegelende meren, gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Onderweg enorm genieten van alle flora en fauna die je tegenkomt. Grote kans dat een beer of een hert de weg oversteekt. En aan eekhoortjes geen gebrek. De kleine ijverige diertjes kom je overal tegen.

6) Moraine Lake – Peyto Lake

Ook op de ISONY DSCcefields Parkway maar toch het apart noemen waard zijn deze twee prachtige meren. Naast het bekende Lake Louise zijn deze twee prachtig blauwe meren zeer zeker een bezoek waard. Moraine Lake met zijn bergtoppen eromheen en een prachtig bos waar je door kan wandelen. En Lake Peyto met zijn aparte vorm en waar zelfs in de zomer het laatste stukje naar het uitzichtpunt nog in de sneeuw ligt.

7) Mount Robson National Park

Het plaatsje stelt helemaaSONY DSCl niets voor, maar de natuur is echt prachtig. Een wandeling door het Park is enorm afwisselend. Hoge sequoia bomen, besneeuwde bergtoppen, snelstromende rivieren en vooral het stilstaande water waar al het moois in weerspiegeld.

8) Whistler

SONY DSCMet een toegangspas voor de kabelbanen kan je de hele dag tussen de bergtoppen heen en weer. Prachtig uitzicht en wandelen tussen de hoge sneeuwwanden. De overblijfselen van de Olympische spelen zijn her en der nog zichtbaar (het erepodium en de fakkel). ‘s Avonds lijkt Whistler wel een Oostenrijks skidorp met zijn vele restaurantjes en gezellige sfeer.

9) Knights Inlet

Wil je beren zieSONY DSCn dan is Knights Inlet ‘the place to be’. Vanaf het water in een kajak of een boot kan je heel goed zien wat de beren allemaal doen. De kans om hier een beer te zien is bijna 100%. Naast beren zijn er natuurlijk nog veel meer dieren te zien en het regenwoud hier is totaal iets anders dan de rest van Canada (website Knights Inlet).SONY DSC

10) Duncan

Aan het einde van de reis was nog een wens om Orka’s te zien. Onderweg naar dit plaatsje moet je zeker een stop maken in het dorpje Coombs voor een kopje koffie en een Nanaimo bar. Hier is een markt waar de geiten op het dak lopen. Het heeft dan ook de toepasselijke naam ‘Goats on the roof’. In Duncan zelf zijn veel totempalen in de stad neergezet en er is ook een oud treinstation. Het mooiste hier was toch wel de boottocht op zee op de grens van Canada en Amerika. De kans om hier een orka te zien is enorm groot en ook zeehonden, vis- en zeearenden kom je tegen.

Foto’s van Canada vindt je op de site van SR-fotografie.nl.

Foto's

094b8.jpg
094b8.jpg
Sr-fotografie
d31c6.jpg
d31c6.jpg
Sr-fotografie
d31c6.jpg
d31c6.jpg
Sr-fotografie
c6750.jpg
c6750.jpg
Sr-fotografie
c6750.jpg
c6750.jpg
Sr-fotografie
505cb.jpg
505cb.jpg
Sr-fotografie
505cb.jpg
505cb.jpg
Sr-fotografie